Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:956193
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.01.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Фрагмент работы

Slimnīcu optimizācija un NMP dienesta izveide izmaksā daudz vairāk, nekā iepriekšējā sistēma, tādējādi tiek atņemti līdzekļi citiem nepieciešamajiem veselības aprūpes izdevumiem, tādēļ rodas jautājums vai šāda sistēma ir labāka un nodrošina sabiedrībai tādu pašu un vēl labāku medicīnisko pakalpojumu kvalitāti kā pirms 2009.gada medicīnas reformām.
Medicīnas sistēmā ir ļoti daudz problemātisku jautājumu, jo atrisinot vienu ( tas ir piešķirot papildus līdzekļus kādai nozarei, tie tiek atņemti kādai citai) problēmu, rodas citas, un kamēr veselības aprūpes sistēma netiks sakārtota, nevar runāt patiešām labu, kvalitatīvu medicīnisko aprūpi sabiedrības labā.
Tomēr, uzskatu, ka NMP dienesta budžetam ir vajadzīgi daudz vairāk papildus līdzekļi no valsts, kur, manuprāt, tieši budžeta sadalē būtu jāveic reorganizācija un veselības ministrijai jāpiešķir papildus līdzekļi.
NMP dienests ir tas, kas palīdz personām izdzīvot, kad tas ir visvairāk nepieciešams. Ja iedzīvotāja saslimšanas vai savainojuma gadījums nav akūts tad palīdzēt ir daudz vieglāk, bet, ja cilvēks ir nonācis nelaimē, kad katra sekunde ir svarīga, tad žēl, ka viņam nākas aiziet bojā dēļ tā, ka NMP dienestam bija jāveic pārāk garš ceļš, lai, pirmkārt, nokļūtu līdz viņam un, otrkārt, nogādāt tuvākajā slimnīcā, kurā sniedz neatliekamo medicīnisko palīdzību.
Uzskatu, ka lielāka uzmanība jāpievērš tieši medicīniskajai aprūpei lauku reģionos, jo, ja pilsētās neatliekamo medicīnisko palīdzību var nodrošināt salīdzinoši īsā laika posmā, tad lauku reģionos cilvēki tieši lielais attālums ir liktenīgs. Lai gan vienmēr cilvēkiem, kas dzīvo pilsētās ir lielākas prioritātes ir jāatceras galvenais, ka mēs dzīvojam demokrātiskā valstī un, ka ikvienam ir tiesības saņemt neatliekamo medicīnisko palīdzību.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1337044
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация