Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:762448
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.02.2024.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2021–2025 гг.
Фрагмент работы

Jautājums, “Vai teātris Latvijā ir laikmetīgs?”, manuprāt, ir ļoti atkarīgs no mums un mūsu uzskatiem. Bieži vien ir dzirdēts, ka mēs atpaliekam no rietumu pasaules it visā. Ja kāda inovācija vai jauna tehnoloģija ir nonākusi cilvēku rokās, tad Latvijā parasti tā nonāk 10 gadus vēlāk. Ar tādu pašu principu var skatīties uz teātra kultūru pie mums…taču es nedomāju, ka tas ir pareizais veids kā uz to skatīties.
Teātra māksla ir viena no kultūras kanona sastāvdaļām, kas ir neatņemama mums, latviešiem. Bez tās būtu daudz pliekanāka sabiedrība. Aktieru, režisoru un citu teātrī iesaistīto cilvēku īpatsvars uz visiem Latvijas iedzīvotājiem ir viens no lielākajiem radošajā sfērā. Ir reģistrēti 580 Latvijas Teātra savienības darbinieki (aktieri, režisori, dramaturgi), neskaitot visu tehnisko personālu, amatiera teātristus un citus iesaistītos. Tas vien pierāda cik svarīga ir teātra kultūra Latvijā, un jo svarīgāka sfērai ir nozīme, un vairāk iesaistīto cilvēku, jo lielāka attīstība visai nozarei.
Jaunā teātra festivāls “HOMO NOVUS”, kas fokusējas uz jaunajiem Latvijas teātra mākslinieku darbiem. Un kā Bek Beker, festivāla programmas kuratore, stāsta: “Šobrīd vēl vairāk nekā jebkad iepriekš laikmetīgā skatuves māksla spēj paplašināt, aizraut un iekvēlināt mūsu kopīgo iztēli.” Organizācijas kā Latvijas Jaunā teātra institūts, kas arī veido “HOMO NOVUS” festivālu turpina pierādīt, ka arī mazā valstī kā Latvijā teātris spēj būt laikmetīgs, un mums ir ar ko lepoties, un varam skatīties uz nākotni ar cerības stariem un optimismu. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация