Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:400193
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.10.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tādēļ, pieņemot lēmumu dibināt jaunu atvasinātu publisko tiesību juridisko personu, kā arī vēlāk uzraugot to darbību, atbildīgajam orgānam jeb valdībai, kā politiski leģitimētai sabiedrības kopējo interešu paudējai ir jāpatur prātā iespējamie riski un nepieciešamības gadījumā jāveic attiecīgi pasākumi. Valsts pēc vajadzības var likvidēt, grozīt pašvaldību kompetenci, noteikt darbības vadlīnijas un procedūras. Valstij ir jārūpējas, lai tās rīkotos tiesiski un saprātīgi. Valsts nevar izvairīties no savu uzdevumu pildīšanas nodibinot atvasināto publisko tiesību juridisko personu un ‘’aizdeleģējot’’ savus uzdevumus tai.
Valsts kā sākotnējā publisko tiesību juridiskā persona vienmēr paliek materiāli atbildīga par atvasinātās publisko tiesību juridiskās personas nodarīto zaudējumu trešajām personām, tāpēc valstij ir jānodrošina efektīva un pienācīga uzraudzība. Tas izriet arī no Satversmes 1. un 58. panta. Valdībai kā Satversmē noteiktajam izpildvaras orgānam ir jānodrošina, ka visa valsts pārvalde bez izņēmuma darbojas tiesiski un lietderīgi. Valsts pilnībā realizē savu varu pār pašvaldībām, tās uzraugot. Pienācīgs un efektīvs uzraudzības mehānisms ir jānodrošina gan likumdošanā, gan atvasinātas publisko tiesību juridiskās personas (pašvaldības) statūtos. Taču efektīva uzraudzība ir jānodrošina arī praksē, izdalot attiecīgus personāla un finansu resursus, lai šāda uzraudzība reāli tiktu veikta.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1380934
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация