Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:189712
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.10.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šajā esejā mēģināšu īsi apskatīt vienu no lielākajām mūsdienu Latvijas politiskajām un ekonomiskajām problēmām vienlaikus, proti, t.s. “valsts nozagšanu”, kas principā ir organizētā noziedzībā valstiskā līmenī un sevī ietver korupciju, ēnu ekonomiku un kontrabandu. Īpaši vēlētos izcelt korupciju, kas pēc savas būtības nozīmē tirdzniecību par ietekmi valsts pārvaldes struktūrās un kļūst par noziegumu, ja šo korumpantu darbības rezultātā valsts un tās iedzīvotāji tiek aplaupīti. Nav noslēpums, ka Latvija ir valsts ar augstu varas sagrābšanas līmeni un vidēju administratīvās korupcijas līmeni (Pasaules Bankas pētījums). Rodas jautājums kāpēc, uz ko es tagad mēģināšu atbildēt.
Kā pirmo iemeslu varētu minēt privatizāciju un tās (diemžēl) negatīvās sekas. Fakti rāda nožēlojamu situāciju- no valsts īpašumiem, kas sākotnēji tika novērtēti uz 3 miljardiem latu, tika iegūti vien 300 miljoni. Protams, privatizācijas mērķis jau nav vien iegūt vienreizēju naudu, bet gan iegūt patstāvīgu nodokļu maksātāju, kas nodrošina darbavietas daudziem cilvēkiem (kas tad arī automātiski kļūst par patstāvīgiem nodokļu maksātājiem), tādejādi nodrošinot stabilas patērētājsabiedrības izveidošanos ar izteiktu vidusslāni, kas lielā mērā ir demokrātijas balsts.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация