Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:416503
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.10.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
Фрагмент работы

Tādējādi, Norvēģijā, lai izveidotu „labklājības valsts statusu”, valstij jāpārskata visas sociālo jautājumu problēmas,ekonomiskās attīstības plānošanas un prognozēšanas valstī, kuru mērķis ir definēt ekonomiskās un sociālās stratēģijas, to starp progressu, rūpniecības, zinātnes un tehnikas, reģionālā, tirdzniecības, monetārās politikas nozīmi. Tas dod uzņēmējdarbībā attīstīt stratēģijas, kas sekmēs tā attīstību.Kā arī ekonomikas politika Norvēģijā ir vērsta uz stabilizāciju un izaugsmi, uz bezdarba un inflācijas novēršanu, uz ietekmi rūpniecības struktūrā un ienākumu sadalē.
Visi šie elementi padara Norvēģiju par valsti ar visaugstāko labklājības līmeni (1.vieta sarakstā), savukārt, Latvija ir tikai 50.vietā (ANO publicētais ziņojums par attīstības līmeni pasaulē,2004.gads). Tas nozīmē ,ka Norvēģija ir augsti attīstīta industriāla valsts ar atvērtu, uz eksportu orientētu ekonomiku. Iekļauta pasaules bagātāko valstu skaitā, tā ir sasniegusi arī augstākos dzīves standarta rādītājus, vidējā dzīves ilguma, vispārējās veselības līmeņa un mājsaimniecības standarta rādītājus.
Mūsu valstī noteikti vajadzētu pievērsties vairāk izglītības attīstībai,veselības aprūpei un darītu visu iespejamo, lai Latvijā smaazinātos bezdarba līmenis. Un tiekties pēc tā,lai Latvija būtu valsti, kura no Eiropas Savienības budžeta nevis saņem,bet vairāk iemaksā, , jo tas automātiski nozīmētu, ka iedzīvotāji saņems lielāku atalgojumu, būs laba nodarbinātība un valstī būs laba ekonomiskā situācija.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация