Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:436014
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.06.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Valsts rašanās doktrīnas daudz ko pasaka par valsti, par likumiem, kuri tajā ir spēkā. Valsts rašanās doktrīnas ir ļoti dažādas. Piemēram, teoloģiskā valsts doktrīna vēsta par to, ka valsts ir dievišķās gribas izpausme, un likumi tur radušies arī teoloģiskās tiesību doktrīnas rezultātā. Tātad šādā valstī galvenā ir Dieva griba un likumi ir Dieva vārdi. Piemēram, Vatikānā vēl joprojām galvenais ir pāvests, kurš sludina Dieva gribu. Doktrīnas nes sevī informāciju par valsts pārvaldes formu, kāda tā varētu būt. Patriarhālā doktrīna par valsts rašanos vēsta to ,ka valsts radusies paplašinoties ģimenei un šī ģimene atbild var valsts pārvaldi. Monarhija ir saistīta ar patriarhālo doktrīnu. Monarhijā galvenā ir karaliskā dzimta. Pār valsti valda ģimenes galva. Iespējams, no patriarhālās valsts izcelšanās doktrīnas ir izveidojusies valsts pārvaldes forma – monarhija.
Valsts rūpējas par to, lai cilvēkam būtu labi. Cilvēki ievēro valsts likumus un pakļaujas tai pēc subordinācijas principa. Starp cilvēku un valsti pastāv saikne. Cilvēki nespēj iztikt bez valsts, un valsts nevar izveidoties bez cilvēkiem.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация