Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:712927
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Valsts ir organizācijas forma. Tā ir tiesiski organizēts un suverenitāti baudošs ļaužu kopums noteiktas teritorijas ietvaros.
Latvijas Republikas pirmajos tās pastāvēšanas gados likumdošanas vara piederēja Tautas padomei, taču 1920.g. aprīlī tās vietā tika ievēlēta Satversmes sapulce, kuras galvenais uzdevums bija izstrādāt pamatlikumu jeb Satversmi. Tā noteica, ka galvenā vara Latvijas Republikā pieder Saeimai. Tika noteikts arī valsts karogs, ģerbonis un himna. Par valsts galvu noteica valsts prezidentu. Savukārt, valsts dzīvi vadīja valdība – ministru kabinets ar ministru prezidentu priekšgalā. Par pirmo valsts prezidentu tika ievēlēts Jānis Čakste. Šajā laikā arī legāli darbojās vairāk nekā 100 partijas un grupas, pie tam to skaits bija visai mainīgs. Deputātus Saeimas vēlēšanām izvirzīja partijas. Lielākās bija Zemnieku savienība un Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP). Bet valsts drošību sargāja policija, armija un aizsargi.
1921.g. Latviju de iure atzina lielākās Rietumu valstis- Itālija, Francija, Lielbritānija u.c. Daudz kas mainījās, gan saimniecībās, gan rūpniecībā, un tas iespējams bija tikai tādēļ, ka bija izveidota neatkarīga demokrātiska Latvijas Republika, kurā tauta bija brīva no svešzemju apspiedējiem.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация