Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:311427
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.02.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Vardarbība televīzijā- tā ir problēma, par kuru runā aizvien vairāk. Un televīzijas negatīvo ietekmi ne tikai uz bērniem, bet uz katru cilvēku, kas ikdienā skatās televizoru, pierāda daudzi pēdējos gados veiktie pētījumi. George Gerbner, kas atklāja kultivācijas teoriju, apgalvo, ka televīzija ir kļuvusi par centrālo kultūru sabiedrībā. Televīzijai ir ārkārtīgi liela ietekme uz vērtību sistēmu un uzvedību, pārsvarā tas tiek attiecināts uz bērniem.
Taču ārkārtīgi liela uzmanība tiek pievērsta tam, kādu iespaidu televīzija atstāj uz bērniem. Bērni ir ļoti viegli ietekmējami un ļoti bieži, paliekot mājās vieniem pašiem, vecāki nespēj izkontrolēt, ko bērni skatās.
Multfilmu saturs gadu laikā ir mainījies. Manuprāt, tagad multfilmas mūsdienās ir daudz vardarbīgākas un tām vairāk ir negatīva noskaņa. Un esmu ievērojusi arī to, ka tagad multfilmām ir sižets, kas nav īsti bērnu vecumam atbilstošs. Runātais teksts ir pārāk brīvs un varbūt pat pārāk vulgārs. Ļoti bieži multfilmu varoņi ir izkropļoti un veidoti ļoti abstrakti. Ta var radīt bērnos nepareizu priekšstatu par reālo pasauli.
Rakstā „Vardarbība televīzijā: kā un kāpēc masu mediji ietekmē cilvēkus?” tiek minēts, ka vairākos pētījumos tika atklāts, ka bērni kļūst „imūni” pret vardarbības šausmām. Bērni pakāpeniski sāk pieņemt vardarbību kā problēmu risināšanas veidu un imitēt televīzijā redzēto. Šeit kā televīzijā redzēto var attiecināt ne tikai multfilmas, bet arī mākslas filmas. Jo vecāki bieži vien ļauj saviem bērniem skatīties filmas un pārraides, kurās tiek attēlota vardarbība, nemaz nedomājot, kādu iespaidu tas var atstāt uz bērnu. Ir pierādīts arī tas, ka pastāvīga vardarbības vērošana rada bērnos un pusaudžos lielāku agresivitātes līmeni. „Reizēm pat ar vienu vienīgu vardarbīgu televīzijas raidījumu pietiek, lai palielinātu bērnā agresivitāti. Bērni, kas skatās raidījumus, kuros vardarbība ir ļoti reālistiski attēlota, daudzkārt atkārtota un palikusi nesodīta, imitē to, ko viņi redz. TV vardarbības ietekmi var manīt uzreiz, bet tā var parādīties arī tikai pēc vairākiem gadiem.
Pārsteidzoši ir tas, ka bērni var tikt negatīvi ietekmēti arī tad, ja ģimenes atmosfēra nemaz neliecina par negatīvu attieksmi un nav nekādu pazīmju par vardarbību. Taču tas nenozīmē, ka televīzija ir vienīgais agresivitātes un vardarbīgas uzvedības avots, taču tas ir nozīmīgs veicinātājs.”1

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1131403
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация