Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:590495
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.05.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Vēlēšanu būtība ir tā, ka vēlēšanas dod varai likumību un leģitimitāti. Vēlēšanās likumdevēji un valdība saņem varu no tautas. Pirmās vēlēšanas jau notikušas Senajā Grieķijā, kad Atēnu sapulcēs tika ievēlētas amatpersonas un apstiprināti likumi. Kopš tiem laikiem vēlēšanu sistēma ir krasi mainījusies: Latvijā Saeimas, Valsts prezidenta un pašvaldību vēlēšanas notiek ik pēc četriem gadiem; nedrīkst ierobežot tiesības piedalīties vēlēšanās un ietekmēt vēlēšanu izvēli; ikvienam vēlētājam ir tikai viena balss; var piedalīties visi pilsoņi no 18 gadu vecuma, neatkarīgi no rases, dzimuma un tautības; vēlēšanām jābūt aizklātām; vēlēšanās drīkst piedalīties novērotāji. Tomēr politiskajā praksē veidojas atšķirīgi viedokļi par vēlēšanu būtību.
Viens no populārākajiem viedokļiem ir tāds, ka vēlēšanu būtība ir veids kādā politiskā elite nostiprina varu pār iedzīvotājiem. Ar vēlēšanu palīdzību esošajā politiskajā sistēmā iesaista pat citādi domājošos, samazinot līdzdalību līdz vienkāršai nobalsošanai. Vēlēšanas rada tikai ilūziju, ka vēlētāji izdara izvēli par to, kuram tiks vara, patiesībā strauji palielinās valdības vara pār iedzīvotājiem. Masu mediji ir galvenais politiķu draugs un ienaidnieks ceļā uz vēlētāju balsīm. Būtībā es pilnībā piekrītu šim viedoklim, jo aizvien vairāk izskan informācija par masu mediju lielo varu, manipulācijām un ietekmi pār cilvēkiem. Kādā veidā tas ir saistīts ar vēlēšanām?

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1130307
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация