Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:699090
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.11.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Oskara Kalpaka biogrāfija rāda, ka viņš ir nogājis īsu, bet varonīgu dzīves ceļu. Kalpaks nav mācījies akadēmijā, kā tas bija izdevies bagāto ģimeņu pārstāvjiem. Viņš savu dzīvi veidoja pats saviem spēkiem. No kā arī mums būtu jāmācās. Kalpaks netiecās strādāt drošākā vidē, viņš vienmēr centās būt starp saviem karavīriem. Viņš bija paraugs pulkā, tāpēc strauji virzījās pa militārās karjeras kāpnēm, izpelnīdamies gandrīz visus apbalvojumus, ko piešķīra par drosmi un varonību kaujās. Kalpaks uzskatīja, ka vāja armija ir tāda, kurai nav skaidri cīņas mērķi. Tieši ar saviem uzskatiem viņš kļuva par tik labu vadītāju. Pretstatā dažiem virsniekiem, kas mēdza aizrauties ar alkoholu vai kāršu spēlēm, Kalpaks deva priekšroku aktīvai atpūtai, kas ļāva viņam saglabāt savu fizisko formu.
Pulkvedis krita varoņa nāvē. Viņš gāja pretī savam ienaidniekam ar augstu paceltu galvu. Mums katram vajadzētu zināt, kas ir Oskars Kalpaks. Katram vajadzētu mācēt nosaukt kaut dažus viņa nopelnus. Jo šis ir īsts varonis. Un liela daļa no mūsdienu sabiedrības viņam blakus nav nekas. Mācīsimies no savas tautas varoņa drošsirdību, mācīsimies aizstāvēt savu zemi un tautu, un pastāvēt par sevi ikvienā dzīves brīdī.
Lai gods un slava mūsu tautas varonim!

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация