Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:584360
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.12.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ikvienam mūdienās ir skaidrs, ka nekas uz šīs zemes nepastāvētu, ja nebūtu izieti vēstures cikli. Svarīgi notikumi, brīži, kas ir veidojuši mūsdienās redzamo ainu. Tāpēc varu piekrist, ka vēsturei mūsdienu apstākļos ir svarīga vieta. Protams, arī vēsturniekiem, kas palīdz un atvieglina atlasīt svarīgāko informāciju no vēstures avotiem, pasniedzot sabiedrībai viegli saprotamā valodā. Izlasot vairākus rakstus no avīzēm par vēsturi un tās lomu mūsdienu sabiedrībā, kā arī V. Vīķes- Freibergas runu no zinātnieku konferences, iezīmējās vairāki apakšpunkti, ko arī mēģināšu aplūkot, paanalizēt.
Vēstures fakti nemainās, tikai mainās pasniegšanas veids, kas tiek piespēlēts katrai ideoloģijai vai režīmam, uzsverot, viņprāt, pašu svarīgāko. Tagad vēstures mācīšana notiek daudz brīvāk un varam runāt par lietām un notikumiem, ko agrāk nedrīkstēja. Rakstā “Viss, kas šeit noticies” Pēteris Krupņikovs stāsta: “ Var atļauties tādus rakstus ( novatoriskus ), kādus nevarēja iedomāties padomju laikā un kuri nebija iespējami pirmajos gados pēc neatkarības atjaunošanas.” Manuprāt, mūsdienu apstākļos, apgūt vēsturi ir daudz vieglāk, jo nepastāv cenzūra. Jaunajai paaudzei ar tāda veida informāciju nebūtu problēmas, taču jāatceras, ka ir cilvēki, kas var salīdzināt divu veida režīmus.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация