Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:801691
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.Vācu “spiešanos uz austrumiem” veicināja šādi vēsturiskie notikumi:
 Jau 11. – 12. gadsimta laikā vācu bruņinieki bija uzsākuši sistemātisku pagānisko rietumslāvu (sorbu, pomoriešu, obodrītu u.c.) zemju iekarošanu, kas bija gaidāms jau ļoti ilgu laiku – jau no Kārļa Lielā valdīšanas laika.
 Baznīcai tiecoties izplatīt kristietību, aiz bruņiniekiem, kas bija nopostījuši un izlaupījuši zemi, novārdzinājuši tautu, nāca garīdznieki, kas kristīja un “atbrīvoja” pakļautos pagānus.
 Cisterciešu mūku īpašā dedzība un nežēlastība, kuri organizēja krusta karus pret pagāniem.
 Krusta kari tika labi finansēti un to darīja Vācijas pilsētu, piemēram, Brēmenes un Hamburgas tirgotāji, 11. gadsimtā nodibinot pie Baltijas jūras slāvu apmetņu teritorijās vācu pilsētas, kas vēlāk radīja Hanzas savienības iedīgļus un lielāku peļņu.
 Vācu zemnieku ierašanās Baltijas valstu teritorijā un radītā zemju kolonizācija.

2. Gotlandei Krusta karu gājienos bija tāda loma, ka vācieši 12. gadsimta otrajā pusē izkonkurēja dāņus un, savā kontrolē iegūstot Baltijas jūras “atslēgu” (Gotlandi), Daugavas lejteces līvu zemēs ieradās vācu tirgotāji un sludinātāji, kas aizsāka 13. gadsimta Krusta karus pret līviem, latgaļiem, igauņiem, zemgaļiem un kuršiem. Karš ilga apmēram gadsimtu, pēc kura tika izveidotas Livonijas bīskapijas.
Iegūstot Gotlandi, vācieši panāca to, ka Bīskaps Alberts devās uz Gotlandi un “apzīmēja”500 vīrus braukšanai uz Līvzemi, kam bija jānodod savi īpašumi pāvesta aizsardzībā. Nozīmības ziņā šis brauciens tika pielīdzināts braucienam uz Jeruzalemi, lai ticībai pievērstu visus neticīgos...

3. Vācu tirgotāju loma Krusta karos bija tāda, ka viņiem bija kontakti un labas attiecības ar līviem, kad viņi devās uz Līvzemi, tāpēc viņus varēja izmantot, lai tur nokļūtu, neradot pārāk lielas aizdomas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация