Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:744366
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.04.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

ASV ir galvenais tirdzniecības partneris Meksikai. Divvirzienu lauksaimnieciskās produkcijas tirdzniecība starp Savienotajām Valstīm un Meksiku palielinājās vairāk kā 125% kopš NAFTA stājās spēkā, sasniedzot $14.2 miljardus 2003.gadā salīdzinājumā ar $6.2 miljardiem 1993.gadā Tomēr, šo atšķirību dēļ, ko no līguma gūst katra valsts, „NAFTA” ir noteikusi jaunus nosacījumus, jaunus pasākumus tirdzniecībai starp ASV un Meksiku, lai arī Meksikai būtu lielāks labums no šī līguma, kurā pašlaik rādītāji ir salīdzinoši daudz zemāki. Šis līgums ir panācis to, ka ir paplašinājusies ASV lauksaimnieciskā tirdzniecība ne tikai ar Meksiku, bet arī ar Kanādu. Kanādas preču eksports uz Savienotajām Valstīm paplašinājās par 250% sākot ar 1989.gadu un veidoja 87.2% no Kanādas pilnā preču eksporta.
Brīvās tirdzniecības līgums, lai arī nes lielāku ieguvumu tieši attīstītākajām valstīm, Kanādai un jo īpaši Amerikas Savienotajām Valstīm, tomēr tā dod zināmu labumu arī Meksikai. Kopš līguma noslēgšanas ir ievērojami palielinājies kapitāla ieplūdums Meksikas teritorijā, kā arī ir manāmi uzlabojies ekonomiskais stāvoklis un iedzīvotāju dzīves līmenis. Lai padarītu šo līgumu vēl efektīvāku, valstīm ir jāizstrādā papildus nosacījumi, ir jāizplāno efektīvākā resursu sadale (jo, kā uzskata vairums ekonomistu, īsts izaicinājums tirdzniecības līgumam ir tas, cik efektīvi tiek izmantots resursu izvietojums), kā arī, manuprāt, Meksikai būtu jāmēģina uzlabot gan vides, gan sociālais stāvoklis valstī, lai sadarbība starp šīm trijām valstīm varētu turpināties arī nākotnē.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1314323
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация