Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:494151
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.06.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Makbets arī pats pielieto manipulēšanu un apelēšanu pie sirdsapziņas par vīrišķību slepkavām, kam pavēl nogalināt, mācoties to no savas sievas.
Attiecības savā starpā raksturo Makbeta citāts: “Un vajadzēja tieši tagad mirt, kad nav man laika tādu vēsti saņemt! ” (Šekspīrs 1981,139) Tas izskanēja mirklī, kad Lēdija Makbeta nomira un viņam draudēja cīņa. Lēdija Makbeta nav stereotipizēta sieviete ne lugas rašanās gadsimtā, ne arī mūsdienās. Viņa ir ļoti mērķtiecīga un ir gatava iet pāri līķiem, lai dabūtu savu, tomēr panākusi savu mērķi, nejutās apmierināta. Un Makbets ir ļoti godkārīgs. Attiecības starp pāriem ir ļoti vēsas, pilnīgi atsvešinātas un brīžiem šķiet, ka viens otram traucējošas. Manuprāt, Makbets un Lēdija Makbeta bija radīti viens otram un saskanīgs pāris tajā ziņā, lai veiktu šos noziegumus. Viens otru iedrošinot uz šīm sazvērestībām. Kā arī apsveicami, ka viņi viens otru nenodeva, un centās saviem spēkiem piepildīt kopējo mērķi. Tomēr viņu pārī nevaldīja ne kripatiņa mīlestības.
Šī luga bija baudāma raitās valodas , nepārtraukto notikumu un spraigās attīstības dēļ. Man ļoti patika arī Lēdijas Makbetas ne stereotipizētais tēls, kas atšķīrās. Pēc šīs lugas izlasīju arī Viljama Šekspīra lugu “Romeo un Džuljeta,” kas man patika skaisto vārdu un atziņas graudu dēļ. Droši varu teikt, ka labprāt lasītu vēl kādu Šekspīra darbu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация