Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:104681
 
Оценка:
Опубликованно: 24.03.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

2016. gada 4. decembrī, picērijā Vašingtonā, notika apšaude. (Kang un Goldman 2016) Picērija atradās rosīgā iepirkšanās rajonā, un kafejnīca bija piepildīta ar ģimenēm. Kāds vīrietis veikalā ienesa šauteni un sāka šaut. Par laimi, neviens netika ievainots, un aizdomās turamais tika arestēts, taču šī nozieguma motīvs un apstākļi, kas to izraisīja, bija viltus ziņas. Kā izrādās picu veikals bija nonācis šajā situācijā dēļ "tvītiem", kas izplatīja melus. "Tvīti" apgalvoja, ka picērija bija bāze pedofilijas aktiem, kuros esot arī iesaistīta Hilarija Klintone, bijusī ASV valsts sekretāre, un citi viņas kampaņas locekļi. Picu veikala darbinieki sāka saņemt draudus no labējā spārna aktīvistiem, kuri uzskatīja, ka ziņojumi ir patiesi. Situācija eskalējās tālāk un apšaude bija tikai viena no problēmām, ko šīs viltus ziņas izraisīja.
Šis ir tikai viens no piemēriem, kas medijiem atkal pacēla gaismā šo problēmu, atgādinot, ka viltus ziņas var izraisīt domstarpības un pārkāpumus. Marks Zukerbergs, Facebook līdzdibinātājs, intervijā ir teicis, ka komanda strādā pie mākslīgā intelekta (AI), kas filtrēs ziņas, kursa nonāk Facebook laika joslā, taču cik šis AI būs efektīvs, to vēl neviens nezina. Es domāju, ka pat ar AI palīdzību, mēs netiksim pilnībā pasargāti no viltus ziņām. Kamēr skolas par to nerunās un mediji to – dezinformācijas risku – neiekļaus dienas kārtībā, daļa sabiedrības ignorēs faktu, ka tāds pastāv.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1385155
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация