Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:596959
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.05.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

• „Neiespējamais kļūst iespējams, ja tu tam tici.”. Vai tiešām pasaulē ir kaut kas neiespējams? Manuprāt, Z. Mauriņa cenšas likt saprast, ka „neiespējams” ir tikai cilvēka izveidots vārds, kas ir nekas vairāk kā tikai attaisnojums, lai būtu vieglāk pieņemt faktu, ka kaut kas nav paveikts vai sasniegts. Ja patiesi ticēt, ka šo neiespējamo mērķi var sasniegt, tad mēs pārkāpjam mūsu prāta uzstādīto „neiespējamā robežu” un tiecamies pretim kārotajam.
• „Neatkarīgi no mūsu gribas un vainas mums reizēm uzkrautas pārāk smagas nastas, no tām atkratīties nav mūsu spēkos, bet mūsu spēkos gan ir izturēt un nesalūzt.”. Manuprāt, šī atziņa ļoti spilgti sasaucas ar pašas rakstnieces dzīvi, jo Z. Mauriņai bija jāiztur smago nastu, kas viņai tika uzlikta- piespiestu dzīvi ratiņkrēslā. Lai gan rakstniece nespēja pašizpausties fiziskā veidā, viņa izpaudās caur saviem darbiem un vārdiem, parādot, ka viņa ir uzņēmusies šo nastu un nesalūzīs zem tās svara. Z. Mauriņa ir pārvarējusi neskaitāmas grūtības, tāpēc viņai kā nevienam citam ir saprotams grūtību patiesais svars. Caur savu atziņu viņa dod cerību citiem cilvēkiem, kas cieš no grūtībām, pārvarēt dzīves uzlikto slogu, it kā pasakot: „Es uzņemos šo netaisnību, šo nastu, ko dzīve uzkrāvusi man uz pleciem, es izturēšu, es nesalūzīšu!”.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1332273
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация