Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:421803
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.04.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

5. Abos darbos laikam nav pilnīgi nekāds nozīmes, jo netiek attēlots notikums vai kāda darbība, bet gan apskatīti jau esoši darbi un to būtība. Lasot šīs esejas un nezinot faktus, praktiski nav iespējams pateikt kādā laikā ir tie rakstīti un kas tos varējis ietekmēt. Par to, ka tie radīti 20.gs. 30. gados liecina tikai pāris teikumi (Kaut pašreiz Vakareiropā valda vara un varmācība).
Arī telpai netiek pievērsta būtiska nozīme. Ir gan izmantota dzīves telpa, attēlojot autoru bērnību. Tomēr, lielākoties, jūtama ir noskaņu telpa, kad rakstnieku iekšējā būtība saplūst ar viņu radīto tēlu darbībām. (Zemes tuvums nepadara ne Skalbes mākslu, ne arī viņa tēlus smagus, tie ir dvēselīgi viegli, viņi ir dzidri kā dzintars mūsu jūrā, kas ir viegls kā putns, tvirts kā akmens un gaišs kā saule.)
Abās esejās galvenajā kompozīcijā netiek ieturēts hronoloģisks stāstījums, jo nav notikuma, kuru atspoguļot. To var aplūkot tikai rakstnieku darbu atstāstos, kuri lasāmi viscaur esejai. Mauriņa ir pamanījusies iespiest arī skatus pagātnē, kā piemēram bērnības atmiņas par dārzā redzēto tauriņu, vai arī nākotnes skatījums (es varu iedomāties tādu nākotnes ainu: Skalbe iet pa latviešu zemi, un visi ļaudis, kas viņam nāk pretī, sveicina viņu, jo viņš paņēmis to, kas daudziem ir zudis, bet ko saskaroties ar viņu, var to atkal atgūt.)
Bet savukārt šajos atstāstos ir izmantota laika saspiešana, jo tiek pārstāstīts tikai galvenais, izlaižot kādu notikumu detalizētu aprakstu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1112800
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация