Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
  • Zīdītāju, kas specializējušies baroties ar skudrām un termītiem, izcelsme, pielāgojumi un izplatības īpatnības pasaulē

     

    Эссе5 Биология

4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:499300
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.12.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mirmekofāgi sastāda aptuveni 5 % no visām dzīvojošām zīdītāju sugām. Lai gan Austrālijā, Āfrikā un Dienvidamerikā skudru un termītu pārtiekošie zīdītāji sastopami visvairāk, šajos reģionos ir pārsteidzoši zema termītu un skudru daudzveidība un pat sastopamība. Tomēr to var skaidrot ar faktu, ka šiem dzīvniekiem ir augstas telpiskās prasības, kā arī šāda barošanās stratēģija efektīvi samazina sugu un indivīdu skaitu, kas var vienlaicīgi apdzīvot vienu un to pašu apgabalu. Lielai daļai mirmekofāgu ir zems populācijas blīvums. (Abensperg – Traun 1999) Tas ir vēlams, jo šiem dzīvniekiem ir ļoti augsta nišas specializācija. (Abba et al. 2010) Protams, ka mirmekofāgi var dzīvot tikai vietās, kur skudrām un termītiem ir piemēroti dzīves apstākļi. Piemēram, bieži applūstošas vietas nav piemērotas zemes kukaiņiem, jo sevišķi skudrām. (Redford 1986) Viena no visvairāk mirmekofāgu pārtikā izmantotajām skudru ģintīm ir Camponotus, kurā ietilpst aptuveni 1000 skudru sugu, kas apdzīvo Neotropisko apgabalu. (Gallo et al. 2017) Pastāv sakarība starp mirmekofāgu dzīvesvietu ar termītu vai skudru izplatības apgabaliem. Vairāk dzīvnieku, kas pārtiek gan no skudrām, gan termītiem, nāk no tropiskajiem apgabaliem. Lielākā daļa zīdītāju, kas barojas ar skudrām, dzīvo mērenajā klimata joslā. (Redford 1986) Lielākā daļa zīdītāju, kas pārtiek no skudrām un termītiem, ir sastopami mitros subtropu vai mērenā klimata apgabalos. (Abba et al. 2010) Runājot par divām lielākajām mirmekofāgu grupām, Amerikas placentāļu virskārtas (Xenarthra) pārstāvji ir sastopami tikai Zemes rietumu puslodē jeb tā dēvētajā Jaunajā pasaulē, bet zvīņnešu kārtas (Pholidota) sugas – tikai Vecajā pasaulē (Afro-Eirāzijā). (Reiss 2000)
Lai gan mirmekofāgiem ir augstas ekoloģiskās prasības šauri specializētā nišā un sugu daudzveidības ierobežojumi, to konverģenti attīstījušies pielāgojumi ir palīdzējuši tiem veiksmīgi izdzīvot un joprojām apdzīvot vairākus reģionus dažādos kontinentos.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1389468
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация