Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:207708
 
Оценка:
Опубликованно: 08.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Par renesanses sākumu var uzskatīt 14.gs. Renesanse tulkojumā franču valodas nozīmē atdzimšana. Tās dzimtene ir Itālija, taču no Itālijas renesanse ātri izplatījās citās valstīs: Vācijā, Francijā, Nīderlandē un Anglijā.
Renesanses laikmets bija kaut kas neparasts, tomēr cieši saistīts gan ar individuālismu, gan personības vispusīgu attīstību - jautrība un vieglprātība, dzima jaunas idejas un dzīves vērtības. Visur valdīja nepiespiestība un izsmalcinātība - gan ikdienā, gan zinātnē, gan mākslā. Aristokrāti tiecās apgūt itāļu, grieķu, latīņu un citas valodas, sajūsminājās par cilvēka un dabas skaistumu.
Galvenā, kā teikt, trumpis Eiropas renesansē bija tēlotāja māksla. To noteica cilvēku lielā interese par reālo pasauli un tieksme pēc skaistā. Pie tam tēlotāja mākslā notika būtisks pavērsiens uz reālismu. Tā kā reālisms ir cieši saistīts ar pasaules izzināšanu, tad arī mākslinieku darbi ieguva individuālas īpašības, attēlotie cilvēki kļuva interesanti tieši ar savu individualitāti.
Pateicoties izziņas procesu nozīmībai daudzi renesanses mākslinieki bija arī zinātnieki, kuri darbojās uzreiz daudzās nozarēs. Kā izcilāko Itālijā noteikti jāmin Leonardo da Vinči, bet ziemeļos - Albrehtu Dīreru. Manuprāt, abi šie cilvēki ir ģeniāli ar to, ka spēja apvienot gan zinātni, gan mākslu vienkopus.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1149711
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация