Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:645604
 
Оценка:
Опубликованно: 24.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.Revolūcijas raksturs:
Krievija:
Kaut gan no ārpuses Krievijas impērija likās ne tikai liela, bet arī varena, 1905. gada notikumi šo ilūziju satricināja pašos pamatos. Revolūcijas raksturs bija sociāls. Tauta mēģināja cīnīties pret savu slikto sociālo stāvokli un valdības visatļautību.
Latvija:
Latvija revolūcijas rakstura bija vairāk nacionāls. Tauta ļoti stipri sajuta smagos pārkrievošanās spaidus un latviešu valodas degradēšanu.
2. Cēloņi:
1) ekonomiskie:
Krievija:
Valstī bija ļti liela ekonomiska krīze. Lielāka daļa kapitāla atradās muižnieku un lielrūpnieku rokās. Strādnieku šķirai nepiederēja gandrīz nekas. Zemniekiem bija ļoti ierobežotas iespējas izmantot savu zemi pilnība, jo viņi bija atkarīgi no muižniekiem. Revolucionāri mēģināja graut šādu netaisnu kapitāla sadalījumu.
Latvija:
Lielāka daļa zemes piederēja muižniekiem, kuri izmantoja zemniekus. Zemniekiem nebija iespējas pilnība izmantot savu peļnu, jo bija jāmaksā lielas rentes muižniekiem par zemes izmantošanu. Šī iemesla dēļ bija ļoti grūti zemi no muižnieka izpirkt.
Ļoti ierobežotas bija iespējas attīstīt ekonomiskas aktivitātes, jo muižnieki paturēja sev zvejas, medību, krogu turēšanas un tirgus tiesības un aizliedza zemniekiem pārdoto zemi izmantot rūpnieciskiem mērķiem.
2) politiskie
Krievija:
Pirms revolūcijas Krievija bija aizliegts veidot politiskas partijas. Biedrību veidošana bija ļoti apgrūtinata. Valstij svarīgus lēmumus un likumus vienpersoniski pieņēma imperators. Tauta mēģināja iegūt lielāku politisko brīvību, iegūt iespēju piedalīties vasts pārvaldē.
Latvija:
Laicīgā un baznīcas atradās muižnieku un krievu ierēdņu rokās. Latviešiem nebija nekādas ietekmes savas zemes pārvaldē.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация