Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:564850
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.09.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tomēr, manuprāt, galvenā 20.-30. gadu koncepcija ir aizmirsta. Visa pamatā bija ideja attīstīt skolēna intelektu caur fizisku nodarbināšanu. Zināšanām nav nozīmes, ja tās nevar izmantot praktiski, tāpēc milzīga nozīme tika vērsta prasmju gūšanai, lai zināšanas varētu pielietot reālajā dzīvē. Mūsdienās ir zudusi mācību metodika, kas zinātnisko zināšanu pusi savienotu ar praktisko. Īpaši to izjutu pati mācoties ģimnāzijā. Ir ļoti daudz teorijas, bet praktisks tās pielietojums ir reti kurā mācību priekšmetā. Varbūt toreiz prasme dzīvot sabiedrībā tika nozīmēta pat pārāk augstu, jo nereti tas nozīmēja savu interešu pakļaušanu sabiedrības vajadzībām, kas, savukārt, būtu pretrunā ar humāno pedagoģiju, tomēr uzskatu, ka arī ģimnāzijām un vidusskolām, kas sagatavo audzēkņus tālākām studijām augstskolās, būtu jānovērtē praktiskās zināšanas. Ir svarīgi tās iegūt arī tiem, kas nemācās arodskolās.
Skolotāja darbs cauri laikiem ir kā dzīvesveids, aicinājums, kas mīt gan rītā, gan vakarā. Šis aicinājums ir kā dzīves filozofija, ar to parādās pilnīgi cita attieksme pret dzīvi. Galu galā mācību stundas nevis jāvada, bet jādāvina, lai to izdarītu jābūt nesavtīgai vēlmei sagatavot bērnus nevis skolai, bet nākotnei. Atklāt to, kas jau ir bērnos, ir īsts izaicinājums un māksla. Ne katrs to spēj.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1333986
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация