Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:160218
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.03.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Maoisms

1.Savdabīgais komunisma novirziens radās 1943.g., kad pie tā vadības nonāca Mao Dzeduns (Ķīna). Bet oficiāli tas ir aizsācies 1949.g. .

2. Mao Dzeduns vēlējās, lai valstī veidotos disciplīna, lai katrai valstij būtu sava neatkarīga politika, kas tai valstij būtu izdevīga un tieši tādā veidā arī centās panākt Ķīnas pilnīgu atbrīvošanos no marksisma-ļeņinisma ideoloģijas, bet gan izveidot savu.

3. Atšķirība no pārējām komunistiskajām valstīm, Mao Dzeduns pievērsa ļoti lielu uzmanību politiskajām masām un „audzināšanas darbam”. Audzināšana tiktu pievērsta ne tikai zemākajam slānim, bet arī augstākajām valsts partijām un funkcionāriem. Audzināšanā jāseko, lai „vecais kalpotu jaunajam”. Pievērsa ļoti lielu uzmanību zemkopībai.

4. Tomēr, turpinot dzīvi tādu, kādu to interpretēja marksisma-ļeņinisma ideoloģijas, Ķīna, uzsūcot visu to, sāka grimt savā sociālistiskajā, politiskajā valdībā ar vien straujāk. To ĶKP (Ķīnas komunistiskā partija) vadītāji jau bija paredzējuši no paša sākuma, ka to, ko viņi tika ņēmuši no Padomju Savienības, politiskajā ziņā, patiesībā ir nāvīga inde visai Ķīnas nācijai. Tādā veidā Ķīna sāka grimt un vēl šodien var redzēt, cik ļoti ĶKP ir ietekmējusi Ķīnas tautu, tika atņemts viss un valdība nemaz nav rēķinājusies ar savu tautu.
Eirokomunisms

1. Tas radās 20.gs. 70. gados, pēc Rietumeiropas ekonomiskās krīzes.

2. Kopš Ļeņina laikiem kapitālisms bija ļoti mainījies. Rietumvalstis bija skārusi dziļa ekonomiskā krīze un daudzi uzskatīja, ka ir jāveic reformas. Santjago Koriljo ( Spānijas KP līderis)

3. Eirokomunisti atteicās no revolūcijas kā varas iegūšanas līdzekļa, dodot priekšroku ilgstošai, pakāpeniskai pārejai uz sociālistisko sabiedrību. Atbrīvojās no PSKP (Padomju Savienības komunistiskā partija), veidojot nacionālo sociālismu, jo uzskatīja, ka situācija dažās valstīs ir atšķirīga.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация