Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:785813
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Alfreds Ādlers ir dzimis 1870.gadā un miris 1937. gadā.
Autora interesi par psiholoģijas zinātni rosināja medicīniskā prakse. Ārsta prakse izveidoja to teleoloģisko viedokli, kas nepieciešams, lai izprastu psiholoģiskus faktus.
A.Ādlers uzskatīja, ka visas mūsu psiholoģiskās dzīves galvenais virziens ir atkarīgs no pareizas vadības agrā bērnībā. Attiecībā uz pareizu vadību bērnībā galvenais mērķis būtu – izkopt pietiekami spēcīgas kopības jūtas tādos virzienos, kuros var ietilpināt derīgus un veselīgus dzīves mērķus. A.Ādlers grāmatā „ Psiholoģija un dzīve ” pievēršas tādām problēmām, kā bērni, kas piedzimuši ar defektīviem orgāniem, grūti audzināmie bērni, kā arī mērķis izklāstīt, kā bērni jāaudzina, lai viņi spētu pielāgoties sabiedriskajai dzīvei.

Bērniem, kas piedzimuši ar defektīviem orgāniem, psiholoģiskā situācija ir visgrūtākā. Tādi bērni aizvien izrāda pārspīlētas inferioritātes jeb mazvērtības izjūtu pazīmes, jo viņi atrodas ļoti grūtā stāvoklī. Tai laikā, kad viņi rada savu prototipu (ideāltēlu), viņi daudz vairāk interesējas par sevi nekā par citiem un šo tieksmi saglabā arī vēlākajā dzīvē. Protams, orgānu inferioritāte nav kļūdaina prototipa izveidošanās vienīgais cēlonis. Arī izlutināti un neieredzēti bērni atrodas līdzīgos apstākļos. Grāmatā „Psiholoģija un dzīve” visas šīs situācijas tiek apskatītas sīkāk, ar reāliem faktiem ilustrējot visus trīs vienlīdz negatīvos gadījumus – bērnus ar defektīviem orgāniem, izlutinātos un neieredzētos bērnus. Minētie trīs bērnu tipi sev izveidos prototipu ar mazinātām kopības jūtām. Viņos trūkst tieksmes piemēroties dzīves nepieciešamībai vai grūtību pārvarēšanai. Saskaņā ar savu prototipu viņi jūtas mazvērtīgi un viņu attieksme pret dzīves problēmām ir nepareiza; viņi tiecas izveidot pasīvu personību. Mūsu uzdevums tur pretī ir – palīdzēt tādiem slimniekiem izkopt sevī sociāli derīgas īpašības un atrast pareizo vietu dzīvē un sabiedrībā. Grūti audzināmie bērni, noziedznieki, vājprātīgie, dzērāji – tie visi ir indivīdi, kuriem trūkst kopības jūtu. Uzdevums ir atrast līdzekļus, kā viņus ietekmēt, lai viņi atgūtu interesi par līdzcilvēkiem un sāktu tiekties sabiedrībai derīgā virzienā. Svarīgi ir atrast tos traucēkļus, kas kavē indivīda attīstību. Šis uzdevums pirmajā mirklī liekas grūtāks, bet īstenībā nav visai komplicēts. Mēs zinām, ka katrs lutināts bērns ar laiku pārtop par neieredzētu bērnu. Ne sabiedrība, ne ģimene nevēlas lutināšanas procesu turpināt bezgalīgi, drīz vien luteklītis saskaras ar dzīves problēmām. Skola viņam ir jauna sabiedriska iestāde, jauna sabiedriska problēma.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация