Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:146410
 
Оценка:
Опубликованно: 22.11.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Abinieki spēj elpot ar plaušām, žaunām un ādu. Žaunas funkcionē tikai kurkuļa stadijā.

Pieaugušiem abiniekiem ir pāra plaušas, kas pēc uzbūves atgādina maisus ar krokotām iekšējām sienām. Plaušas atveras balsenes- trahejas kamerā un beidzas ar spraugu mutes- rīkles dobumā. Uz balsenes-trahejas sienām atrodas balss saites.

Pieauguša abinieka un kāpura asinsrites ir atšķirīgas. Kāpura stadijā asinsrites sistēma ir līdzīga zivju asinsritei- ir 1 asinsrites loks un divkameru sirds ar vienu priekškambari un vienu kambari.
Pieaugušiem abiniekiem ir 2 asinsrites loki un 3 kameru sirds, mazais asinsrites loks iet uz plaušām, lielais- uz ķermeni. Sirdij ir 2 priekškambari, kam ir kopēja atvere kambarī. Elpojot ar plaušām, arteriālās asinis ieplūst kreisajā priekškambarī, labajā priekškambarī nonāk arteriālas asinis, kas skābekli uzņēmušas caur ādu, un venozās asinis - no visa ķermeņa. Asinis daļēji sajaucas kambarī.

Ilgstoši pārtraucot elpošanu, palielinās venozo asiņu pieplūdums galvas smadzenēm un pazeminās vielmaiņas līmenis, dzīvnieks spēj pāriet sastinguma stāvoklī. Asinsrades orgāns ir sarkanās kaulu smadzenes.Abinieki ir aukstasiņu dzīvnieki.

Galvenais izvadorgāns ir nieres- kompakti pāra orgāni, kas atrodas mugurkaula sānos krustu skriemeļu apvidū, bet liela nozīme ir arī ādai. Kāpuriem funkcionē galvas niere, bet metamorfozes laikā attīstās vidukļa niere. No nierēm atiet urīnvadi, kas nepāriet urīnpūslī, bet beidzas kloākā, no kloākas atiet īpaša atvere uz urīnpūsli.Uz nierēm atrodas virsnieru dziedzeri, kuru izdalītie hormoni regulē filtrācijas intensivitāti.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1388879
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация