Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:854041
 
Оценка:
Опубликованно: 15.04.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Melanoma – ļoti ļaundabīgs jeb maligns audzējs, veidojas no pigmentveidojošām šūnām – melanocītiem. Var rasties pēkšņi veselā ādā, vai no dzimumzīmītes. Sākumā mazs, viegli pacelts zilgans vai brūngans mezgliņš, progresē un strauji dod metastāzes. Biežāk novēro atklātās ķermeņa vietās, kur piekļūst UV stari. Katrs kairinājums ir bīstams, jo var izsaukt nāvējošu augšanu, čūlas parādīšanās ir ļoti nelabvēlīgs simptoms. Var saslimt jebkurā vecumā, neārstēta melanoma ilgst ~ 2 gadus. Melanomai raksturīgi 5 lielie burti – A, B, C, D, E. A-asimetrija; B-robežas; C-krāsa; D-diametrs-lielāka par 5mm un aug ļaundabīgi; E-evolūcija-iet virs ādas līmeņa utt. Melanomai var būt vairākas formas.

Sarkoma (kapoši sarkoma) – ļaundabīgs asinsvadu audzējs, biežāk novēro AIDS slimniekiem. Uz ādassākumā sarkani purpurkrāsas vai tumši zili plankumi, sīki, vēlāk augoši mezgliņi. Var atgādināt hemangiomas, kas kļūst par lieliem mezgliem, pauguriem. Atrodas jebkurā ķermeņa daļā, biežāk degungalā, uz gļotādām. Perēkļi var čūlot, asiņot.

Hipertrihoze (hirsutisms) – var būt tikai sievietēm, izpaužas kā vīrišķā tipa pastiprināta matu augšana. Tā var būt atkarīga no olnīcu pataloģijām, endokrīnās sistēmas izmaiņām utt.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация