Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:396459
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.09.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pedagoģijā visvairāk ir vajadzīga kopēja vadoša ideja. A.Dauge izvirza trīs audzināšanas principus: humanitātes princips, aktivitātes jeb pašdarbības princips, individualizēšanas princips. Par šiem principiem valda absolūta ieskatu saskaņa. Humanitātes ideja-vai cilvēks ir vērtīgs, ja viņam nav nekādas speciālas vērtības. Otrs princips-kā pašdarbība ietekmē tālāko attīstību, vai tā nerada kādas problēmas. Trešais princips-audzināšanā svarīga ir bērna individuālā būtība, kas ļaus arvien vairāk sasniegt.
Tā nolūkā nonāk pie Daltona plāna-audzēkņi sadalīti grupās, lai labāk saskatītu audzēkņu īpatnības un tā visus ievestu intensīvākā un augstas kvalitātes darbā. Šis ir Daltonisma galvenais motīvs. „Apdāvināto” un atpalikušo skolas uzsver bērnu subjektīvās īpatnības. Ar individualizēšanos skolēns strādā sev piemērotu darbu, atbilstoši savām spējām un īpatnībām. Ar šo principu tiek sekmēts skolas darbs, taču pastāv arī nepilnības, kuras var novērst.
Skolotājs reizēm nedod iespēju bērnam savus spēkus vingrināt un norūdīt. Bērnā ir intereses, kas nāk no sirds un dziļām saknēm, bet ir arī ārēju kairinātāju modinātas.
„Vecā” skola maz uzmanības pievērš atsevišķu audzēkņu īpatnībām, un bērnam ļoti mazā mērā tika dota iespēja realizēt savas īstās vērtības un sasniegt savu pilnību. Tā rezultātā cieš sabiedrība, jo nesaņem to, ko varēja saņemt no šī audzēkņa. Tādēļ daudzi pedagogi audzināšanu pamato vienīgi uz bērna tieksmēm, interesēm, dāvanām, tic, ka tās noteic gan audzināšanas mērķi, gan arī pilnos apmēros norāda, kādi šo mērķu sasniegšanai lietojami līdzekļi.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация