Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:950868
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.07.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

APL un LAPK līdzāspastāvēšana vairakkārt radījusi pārpratumus par administratīvo pārkāpumu lietās piemērojamām tiesību normām (pastāvēja divu likumu piemērošana vienas lietas izskatīšanā) attiecībā uz vairākiem jautājumiem, piemēram, LAPK neregulēja procesuālo termiņu noteikšanu iestādē, kaitējuma atlīdzināšanu, jaunatklātos apstākļus, lietas dalībniekus, tiesību normu hierarhijas kontroli, lēmuma atzīšanu par prettiesisku utt. – tāpēc tam bija jāpiemēro APL noteikumi.
Administratīvo pārkāpumu lietas ir nošķiramas no pārējo lieto kategorijām (civillietām, krimināllietām) pēc šādām pazīmēm:
1)lietas dalībnieki – administratīvo pārkāpumu lietā lietas dalībnieki parasti ir privātpersona un iestāde (šī pazīme tās nošķir no civillietām un krimināllietām);
2)lietas izskatīšanas priekšmets – vienmēr privātpersonas prettiesiska darbība (tāpat arī krimināllietās), turpretim civillietas un administratīvajās lietās lietas izskatīšanas priekšmets ne vienmēr ir personas prettiesiska rīcība;
3)lietas izskatīšanas rezultāts – administratīvo pārkāpumu lietās, tāpat kā krimināllietās, lietas izskatīšanas rezultāts ir izlemts jautājums par juridisko atbildību (sodu un sodāmību).
Arī šobrīd, kaut vai administratīvo pārkāpumu lietas vairs nav administratīvi procesuālo tiesību objekts, joprojām atsevišķos gadījumos administratīvo pārkāpumu lietas nav zaudējušas sasaisti ar administratīvo procesu – vairāki sastāvi paredz administratīvo atbildību par valsts pārvaldes iestāžu likumīgo prasību (tostarp AA) neizpildi, tas nozīmē, ka administratīvo pārkāpumu lietā tāpat vajag pārbaudīt šīs prasības, par kuras neizpildi paredzēts administratīvai sods, likumību (tas nozīmē, ka akts jāizskata arī administratīvā procesa kārtībā).

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −-1,80 €
Комплект работ Nr. 1333247
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация