Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:425470
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.02.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.Juridiskie procesi un to vispārējs raksturojums: Juridiskais process- ir ar procesuālām normām noregulēta valsts kompetento institūciju darbības kārtība, kas izpaužas vispārēju vai individuālu lēmumu sagatavošanā, pieņemšanā, dokumentālā nostiprināšanā. Juridiskie procesi: 1) Informē personas par jautājumu izlemšanas kārtību, nostiprina viņu tiesību un likumisko interešu īstenošanas garantijas, tiesības uz aizsardzību; 2) Procesa noteikumi nostiprina labākos publiskās varas īstenošanas variantus; 3) Darbības kārtības noteikšana nozīmē varas pašaprobežošanos. Tiek sekmēta varas procedūru unifikācija un valsts atklātības palielināšanās. Juridiskos procesus var sagrupēt: 1)pēc satura- tiesību jaunrades, tiesību piemērošana un jurisdiktīvos; 2)pēc nozares- civilprocesu, kriminālprocesu, administratīvo procesu; 3)pēc varas īstenošanas subjekta- tiesvedību, valsts izpildvaru, tiesību jaunradi.

2.Administratīvā procesa jēdziens: Administratīvais process ir- kārtība kā izejot administratīvā procesa stadijas var panākt materiālo tiesību normu pilnīgu īstenošanu. Tās ir tiesības, kas nosaka administratīvās lietas virzību iestāde. Tās ir tiesības, kas nosaka AA pieņemšanas, izskatīšanas un pārsūdzēšanas kārtību. Administratīvā procesa tiesības nosaka ko drīkst darīt valsts un kādi ir personu pienākumi. Administratīvo procesu var iedalīt: 1) Ārējā- noris starp iestādi un personu; 2) Iekšējs- process noris starp iestādēm risinot piekritības jautājumus. Administratīvais process nosaka, kādā veidā valsts pārvalde konkrētā gadījumā drīkst rīkoties pret indivīdu un kādas ir indivīda tiesības tiesā pārbaudīt attiecīgās rīcības tiesiskumu.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,99 €
Комплект работ Nr. 1183291
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация