Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:714708
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.09.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1. Adm. procesa jēdziens.
Plaš.nozīmē ar adm.procesu var saprast visu izpildvaras subjektu darbību viņu kompetences ietvaros visā valsts izpildvaras darbībā. Šaur.nozīmē – pilnvaroto izpildiestāžu darbība, realizētjot materiālo admin.normu sankcijas tikai adm.lietas lietvedībā. ES valstīs arī saprot gan plašākajā, gan šaur.nozīmē. Vēl saprot kā individuālā akta izdošanas kārtība.

2. Adm. procesa būtība un veidi
Process – 1) secīgā stāvokļu maiņa, parādības attīstības gaita; 2) secību, darbību kopums, kuras izdara, lai sasniegtu konkrētu rezultātu kādas darbības realizācijas kārtībā. Jur.process – ar proces.normām noregulēta valsts kompetento institūciju darbības kārtība, kas izpaužas vispārējo vai individuālo jur.lēmumu sagatavošanā, pieņemšanā un dokumentālā nostiprināšanā. Jur.procesa pazīmes: 1) apzināta mērķtiecīga darbība; 2) procesa gaitā publ.varas subjekti realizē savas pilnvaras; 3) procesa mērķis ir noteiktā jurid. rezultāta sasniegšana, konkrētas lietas risinājums; 4) tiek dokumentēti starpposmu un galīgie procesu rezultāti, atspoguļojoties spec.d-tos; 5) pastāv šādas darbības sīka un detalizēta reglamentācija ties.normās. Adm.process ir adm.akta izdošanas, apstiprināšanas un pārsūdzēšanas kārtība. Veidi: 1) ārējais process norīs starp iestādi, kura apveltīta ar noteiktām varas pilnvarām, un fizisko vai privāttiesisko jur.personu; 2) iekšējais pr. notiek starp iestādēm, risinot piekritības jautājumus, ievācot ziņas utt.

3. Adm. procesa mērķi un uzdevumi
Mērķi: (APL 2.p.)
1) nodrošināt demokrātiskas, tiesiskas valsts pamatprincipu, it sevišķi cilvēktiesību, ievērošanu konkrētās publiski tiesiskajās attiecībās starp valsti un privātpersonu;
2) pakļaut neatkarīgas, objektīvas un kompetentas tiesu varas kontrolei izpildvaras darbības, kuras attiecas uz konkrētām publiski tiesiskajām attiecībām starp valsti un privātpersonu;
3) nodrošināt tiesību normu tiesisku, precīzu un efektīvu piemērošanu publiski tiesiskajās attiecībās.
(K.Dišlers) Uzdevums ir ne tikai aizstāvēt kādas personas subjektīvas tiesības , bet arī novērst likumu un saistošo noteikumu pārkāpumus kādas adm.iestādes vai personas darbībā.
Adm.procesa darbības virzieni: 1) tiesību piemērošana; 2) tiesību sargāšana.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,99 €
Комплект работ Nr. 1191073
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация