Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
11,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:462998
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.07.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šādu lūgumu var izteikt vienu instanci augstākai tiesai. Pieteikumu iesniedz trīs mēnešu laikā no dienas, kad konstatēti apstākļi, kas ir par pamatu lietas jaunai izskatīšanai. Pieteikumu nevar iesniegt, ja kopš sprieduma vai lēmuma spēkā stāšanās pagājuši vairāk nekā trīs gadi. Šis nosacījums neattiecas uz gadījumiem, kad jaunatklātie apstākļi ir ECT vai citas starptautiskas vai pārnacionālas tiesas nolēmums.
Rezultāts:
1)pieteikumu noraida, ja norādītie apstākļi nav atzīstami par jaunatklātiem;
2)ja tiesa konstatē jaunatklātus apstākļus, tā apstrīdēto normu atceļ pilnībā vai daļā un nodod lietu jaunai izskatīšanai pirmās instances vai apelācijas instances tiesai.

TIESAS SPRIEŠANAS EFEKTIVITĀTE ADMINISTRATĪVAJĀS TIESĀS
Tiesas darbība galvenokārt vērsta uz strīda izšķiršanu, nevis atrisināšanu – tas ir tiesiskās kārtības nodrošināšanas līdzeklis. Tiesas spriešana ir viens no strīdu risināšanas veidiem, kurā strīda risinājums parasti nav balstīts uz pušu vienprātību.
Efektivitāte ir pakāpe, kādā sistēma vai tās sastāvdaļas sasniedz vēlamo rezultātu (izpilda savas funkcijas) salīdzinājumā ar resursu patēriņu. Tātad pirmais efektivitātes kritērijs ir rezultāta sasniegšana, bet otrai – lietderīga resursu izmantošana.
Tiesu pārslodzes un līdz ar to arī ilgās lietu izskatīšanas iemesls ir nepietiekamie tiesas spriešanas resursi. Šo resursu daudzuma palielināšanu iespējams panākt divējādi: samazinot tiesā izskatāmo lietu skaitu vai arī panākot vairāk lietu izskatīšanu ar esošajiem resursiem.
Tiesā izskatāmo lietu samazināšana APL tiek panākta, piemēram, ar noteikumu, ka tiesa var atteikties izskatīt pieteikumu, ja tas ir acīmredzami nepamatots, vai senatoru kolēģija var atteikties ierosināt kasācijas tiesvedību, ja nav šaubu par pārsūdzētā sprieduma tiesiskumu un tam nav nozīmes judikatūras veidošanā. Tomēr jāņem vērā, ka, cenšoties pēc iespējas lietderīgāk izmantot tiesas spriešanas resursus, jāraugās, lai netiktu būtiski traucēta tiesas funkciju izpilde, jo tiesas spriešanā kopumā ir efektīva tikai tad, tiek gan lietderīgi izmantoti resursi, gan sasniegts vēlamais rezultāts.
Būtiskākās problēmas, ar kurām sastopas administratīvās tiesas ir:
1)tiesu pārslogotība – par to liecina lietu izskatīšanas ilgums un neizskatīto lietu skaits;
2)sabiedrības neapmierinātība ar tiesu darbu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,49 €
Комплект работ Nr. 1333248
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация