Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
9,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:111972
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.02.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

11. nodaļa Izpilde administratīvajā procesā.
29. Administratīvā akta brīvprātīgā izpilde.
Administratīvā akta izpilde tiesiskā valstī ir pakļauta likumam. Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 358. panta 1. punktu administratīvā akta adresāts to izpilda labprātīgi. Adresāts rīkojas atbilstoši aktā noteiktajam. Tā ir adresāta noteiktā rīcība gan telpā, gan laikā, gan attiecībā uz subjektu(iem), gan uzliktajiem pienākumiem, gan piešķirtajām tiesībām. Aktā tiek izpildīts labprātīgi viss no administratīvā satura izrietošais.

30. Administratīvā akta piespiedu izpilde.
Administratīvā akta piespiedu izpilde tiek piemērota, ja adresāts nepilda to labprātīgi. Par piespiedu izpildi adresātu vispirms brīdina. Brīdinājumu par rakstveidā izdota administratīvā akta piespiedu izpildi izdod rakstveidā. Administratīvā akta piespiedu izpilde tiek veikta saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 8. sadaļā 40. nodaļas minētajiem nosacījumiem. Saskaņā ar šī likuma 359. pantu administratīvā aktu piespiedu kārtā izpilda iestāde, kas administratīvo aktu ir izdevusi, cita institūcija, tiesu izpildītājs vai policija. Izpildiestādi nosaka normatīvie akti. Administratīvā procesa likuma 360. panta pirmā daļa nosaka, ka administratīvo aktu piespiedu izpilde tiek veikta, ja ir šāds apstākļu kopums: administratīvais akts ir stājies spēkā (70.pants), administratīvais akts ir kļuvis neapstrīdams (76.pants) vai administratīvā akta darbība nav apturēta vai ir atjaunota (80., 185.pants), līdz piespiedu izpildes sākumam administratīvais akts nav izpildīts labprātīgi un persona ir brīdināta par piespiedu izpildi. Administratīvo aktu var izpildīt piespiedu kārtā jau ar spēkā stāšanās brīdi, negaidot, kad tas kļuvis neapstrīdams un līdz piespiedu izpildes sākumam vēl nav izpildīts labprātīgi, ja: izpilde ar spēkā stāšanās brīdi paredzēta citā likumā; iestāde administratīvajā aktā īpaši nosaka, ka tas izpildāms jau ar spēkā stāšanās brīdi, pamatojot steidzamību ar to, ka jebkura kavēšanās tieši apdraud valsts drošību, sabiedrisko kārtību, vidi, personas dzīvību, veselību vai mantu; administratīvais akts izdots saskaņā ar šā likuma 69.panta pirmās daļas noteikumiem.
Policijas, robežsardzes, ugunsdzēsības dienesta un citu likumā pilnvarotu amatpersonu administratīvie akti, kas izdoti, lai nekavējoties novērstu tiešus draudus valsts drošībai, sabiedriskajai kārtībai, videi, personas dzīvībai, veselībai un mantai, ir izpildāmi piespiedu kārtā jau ar to spēkā stāšanās brīdi.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −16,91 €
Комплект работ Nr. 1384219
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация