Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:556343
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.11.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Фрагмент работы

Vērtējot personas tiesības saņemt informāciju no resoriskās pārbaudes materiāliem, piemērojami normatīvie akti, kas reglamentē informācijas saņemšanu, tostarp Informācijas atklātības likums.
Izskatot personas pieprasījumu sniegt iestādes rīcībā esošo informāciju, iestādes rīcību citstarp nosaka Informācijas atklātības likuma normas. Informācijas atklātības likuma 12.panta pirmā daļa noteic, ja iestāde atsaka sniegt rakstveidā pieprasīto informāciju, tā savā rakstveida atteikumā norāda, uz kāda pamata pieprasījums pilnīgi vai daļēji atteikts, kur un kādā termiņā šo atteikumu var apstrīdēt vai pārsūdzēt. Šāds informācijas atteikums ir administratīvais akts. Savukārt no minētā likuma 15.panta izriet, ka kontroli pār iestādes informācijas atteikumu pamatotību nodrošina Administratīvā procesa likuma kārtībā. Tātad pieteicēja pieteikums par pienākuma uzlikšanu iestādei izsniegt informāciju tās atteikuma gadījumā ir piekritīgs administratīvajai tiesai.
3. Pārsūdzēšana:
1. Pieteicējs O.I. vērsās Administratīvajā rajona tiesā ar pieteikumu, lūdzot atzīt par prettiesisku Valsts policijas faktisko rīcību, atsakot pieteicējam iepazīties ar resoriskās pārbaudes materiāliem, uzlikt pienākumu Valsts policijai izsniegt pieteicējam šo materiālu kopijas, kā arī atlīdzināt nodarīto morālo kaitējumu 200 latu. Administratīvā rajona tiesa ar 2013.gada 3.janvāra lēmumu izbeidza tiesvedību lietā, pamatojoties uz to, ka lieta nav izskatāma administratīvā procesa kārtībā.
2. Par Administratīvās rajona tiesas 2013.gada 3.janvāra lēmumu pieteicējs iesniedza blakus sūdzību. Latvijas Republikas Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departaments nolēma atcelt Administratīvās rajona tiesas 2013.gada 3.janvāra lēmumu un nosūtīt lietu Administratīvajai rajona tiesai izskatīšanai pēc būtības.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −11,98 €
Комплект работ Nr. 1368611
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация