Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
9,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:807809
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.01.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 28 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Nobeigums
Tomēr tieši nobeigumā ir vērts atkārtoti uzsvērt, ka šie tiesību principi vienā līmenī kā tiesību normas ir ļoti svarīgi demokrātiskā valstī. Vairākos tiesu spriedumos tieši vienlīdzības princips tika uzsvērts kā svatīgākais, kas padara to gandrīz vai svarīgāku nekā valsts labas pārvaldes principu. Taču esmu pārliecināta, ka labas pārvaldes princips sevī iekļauj visus pārējos tiesību principus, starp kuriem ir gan tiesiskuma, gan vienlīdzības principi.
Mūsu valsts tiesiskajā regulējumā, attiecīgi uz tiesību principiem viss it kā ir skaidrs un būtībā likumos tiesību principi ir minēti.
Attiecībā uz tiesiskuma principu pateikšu ka valsts pārvaldes iestāžu darbība tā vai citādi iziet tiesiskuma kontroli, pat ja pēdējai līmenis tam būs tiesa. Pat, ja kāds valsts pārvaldes iestāžu vai amatpersonu izdotais akts vai rīkojums, vai vēl kas cits, ir prettiesisks, galu galā nonāk tiesā, kur tiesa apstiprina, ka šis princips ir pārkāpts un risina nesakarības. Tātad tiesiskuma princips vairāk ir pakļauts tiesu praksei.
Nobeigumā vēlos pateikt, mēs dzīvojam civilezētā valstī no likuma burta. Mūsdienīgai konstitūcijai un visai normatīvo tiesību sistēmai jābūt kā stiprs fundaments demokrātiskai attīstībai. Vairāk pateikšu, tās nav labu nodomu deklarācijas, bet tie esot reāli strādājoši tiešās darbības dokumenti. Visu pieņemto likumu prasmīga piemērošana, ievērošana, cieņa un gods – esot valsts un to pilsoņu augstas dzīves līmeņa kvalitātes stipra svira.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация