Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:994612
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.03.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1. Administratora tiesiskais statuss
Pēc likuma Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju I nodaļas 1.pantā noteiktajiem terminiem, administrators ir tiesas iecelta persona, kura piedalās maksātnespējas procesā, realizē šajā likumā noteiktās pilnvaras un ir atbildīga šajā likumā noteiktajā kārtībā.
Un maksātnespējas process likuma Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju I nodaļas 1.pantā tiek definēts kā process, kas risinās uzņēmumā vai uzņēmējsabiedrībā no maksātnespējas pieteikuma iesniegšanas dienas līdz dienai, kad tiesa pieņem lēmumu par maksātnespējas procesa izbeigšanu.
Pēc likuma Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju 16.pantā noteiktās kārtības, sākot ar 2005.gada 1.jūniju, Maksātnespējas administrācija ar datorprogrammas palīdzību pēc nejaušības principa izvēlas administratora kandidātu no sertificēto administratoru vidus administratora pienākumu veikšanai. Administratoru ieceļ tiesa pēc Maksātnespējas administrācijas priekšlikuma tūlīt pēc maksātnespējas lietas ierosināšanas. Maksātnespējas administrācijas priekšlikumam ir ieteikuma raksturs, un tas nav apstrīdams vai pārsūdzams Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā. Ja tiesa ieteikto administratora kandidātu neapstiprina, Maksātnespējas administrācija nekavējoties tiesai iesaka citu administratora kandidātu.

2. Administratora galvenie pienākumi:
Pēc likuma Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju IV nodaļas 19.panta:
- nodrošināt maksātnespējas procesa likumīgu un efektīvu gaitu;
- pārņemt parādnieka mantu, dokumentāciju un zīmogu līdz maksātnespējas procesa izbeigšanai vai mierizlīguma noslēgšanai;
- maksātnespējas procesa laikā pārvaldīt parādnieka mantu un nodrošināt tās saglabāšanu līdz maksātnespējas procesa izbeigšanai, administrācijas izmaksu un parādu segšanai paredzētās naudas izmaksai vai mierizlīguma noslēgšanai;
- noskaidrot faktiskās maksātnespējas cēloņus un sniegt par tiem atzinumu kreditoru sapulcei un tiesai;
- sniegt informāciju par maksātnespējas procesa gaitu kreditoru sapulcei un Maksātnespējas administrācija, kā arī nosūtīt tiesai apstiprināšanai kreditoru sapulces pieņemto mierizlīgumu;
- sniegt likumos „Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju” un "Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru" paredzēto informāciju Uzņēmumu reģistram;
- apkopot un iesniegt Maksātnespējas administrācijai apmierināšanai maksātnespējīgo uzņēmumu darbinieku prasījumus;
- katru mēnesi iesniegt Maksātnespējas administrācijai savas darbības pārskatu.

3. Prasības administratoram
Pēc likuma Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju IV nodaļas 13.panta, par administratoru no 2003.gada 1.janvāra var būt tikai tāda fiziskā persona, kurai ir augstākā juridiskā izglītība vai augstākā izglītība ekonomikas, vadības vai finansu jomā, vai ne mazāk kā triju gadu praktiskā darba pieredze uzņēmumu vai uzņēmējsabiedrību pārraudzības institūcijās un izpildinstitūcijās. Administratora kandidātam ir sekmīgi jāizpilda administratora specializācijas iegūšanai nepieciešamās sertifikācijas prasības un jāsaņem valsts aģentūras „Maksātnespējas administrācija” izsniegts sertifikāts. Sertifikācijas pamatā ir divi galvenie komponenti – apmācība un eksāmens.
Apmācība
Balstoties uz MK noteikumiem Nr.910 „Administratora apmācības, sertifikācijas un sertifikāta darbības termiņa pagarināšanas kārtība”, personu apmācību, kuras vēlas iegūt administratora sertifikātu, organizē Maksātnespējas administrācija. Apmācība ir obligāts priekšnosacījums administratora kvalifikācijas iegūšanas pārbaudījuma kārtošanai.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1181680
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация