Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:347778
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.11.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Anšlava Eglīša biogrāfija   
2.  ”Pansija pilī”   
3.  Konrāds Ubāns   
4.  Valdemārs Tone   
5.  Romāns Suta   
6.  Edvarts Virza   
7.  Miķelis Goppers   
8.  Ernests Brastiņš   
9.  Pansijas iemītnieki   
Фрагмент работы

Anšlavs Eglītis dzimis 1906.gada 14.oktobrī Rīgā, bērnības gadi pavadīti daļēji laukos, daļēji pilsētā. Bērnības iespaidi saistīti ar rosīgu garīgo dzīvi mājās, jo pie tēva- rakstnieka Viktora Eglīša nāca daudzi literāti un mākslinieki.
Anšlavs Eglītis ir raksturīgs intelektuālists, vispusīgs epiķis, stāstu, noveļu un romānu rakstnieks, arī dramatiķis. Viņa romāni viscaur rāda rakstnieka inteliģenci un lielo zināšanu krājumu, kas, bez šaubām, labu tiesu atvasināmi no sveštautu literatūras. Anšlavs Eglītis prot stāstīt ar atturīgu eleganci, kā mēdz teikt- objektīvi, bez mazākā sentimenta piejaukuma. Uz intelektuālismu norāda arī tas, ka stāstījums viscaur pilns ar jēdzieniem, kas nāk no grāmatām vai vispār iegūti izglītības ceļā. Bagātā, izteiksmē spēcīgā valodā atklājas veikla stāstītāja un tēlotāja talants. Liels izteiksmes spēks, dinamika, spilgtums iezīmē Eglīša aprakstus, raksturojumus, viņa stilu. Visā viņa šķietami lielajā pārmērībā ir zināms mērs, atturība, vērotāja vēsais atstatums, smalkjūtība, cilvēcisko vājību un nespēka dīvaini pazemīga pieņemšana. Anšlavs Eglītis nevar nereaģēt un paiet garām laikmeta notikumiem. Viņa darba fonā ir mūsu dzīvotais un dzīvojamais laiks, dažkārt ne bez gribēta pārspīlējuma un psihiskās gaisotnes sabiezinājuma. Tagadne ir laiks, kurā darbojas Anšlava Eglīša varonis. Laikmeta tvērums ir ass un skaidrs kā Eglīša paša spalvas zīmējumi viņa stāstiem un tēlojumiem. Anšlava Eglīša romāni ir lielā mērā mūsu tautas vēsturisko notikumu un tautas izjūtu dokumentācija, piemēram, “Piecas dienas”
Dzimis 1906.g. 14.oktobrī Rīgā, miris 1993.gada 4.martā Losandželosā. Kopš 1950 dzīvoja ASV, Kalifornijā, Pasifika Palisādes pilsētā (Losandželosas tuvumā). …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1121585
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация