Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:150839
 
Оценка:
Опубликованно: 01.02.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Z/s “Lejnieki – 3” izmantoto atbalsta programmu analīze
Kaut arī graudu iepirkumu cenas ir cēlušās, strauji kāpušas arī cenas ražošanā izmantojamajām izejvielām, tādēļ graudkopība nav milzīgu peļņu nesoša nozare. Ja saimniecība nesaņemtu ES subsīdijas, piešķirtos papildus valsts tiešos maksājumus, tā pārskata gads noslēgtos ar minimālu peļņu, vai sliktākajos gados ar zaudējumiem. Problēma vienīgi ir lielā atbalsta apjoma atšķirības ES tirgū, kas kropļo konkurenci un nerada vienlīdzīgas iespējas starp ES un Latvijas graudu audzētājiem (Latvijā līdz ar to ir lielāka pašizmaksa). “Aizkulisēs” tiek runāts, ka ES subsīdīju apmērs Latvijā tuvākajā laikā varētu sasniegt vidējo ES maksājumu līmeni, kas būtiski uzlabotu, ne tikai z/s “Lejnieki -3 ” attīstību, bet graudkopības nozares attīstību kopumā.
Pašreizējos Latvijas ekonomiskajos apstākļos, lai saimniecības saražotu konkurētspējīgu lauksaimniecības produkciju, jāceļ ražošanas efektivitāte. Tas nozīmē izaudzēt pēc iespējas vairāk ar mazāku darba, degvielas un līdzekļu izlietojumu. Augsnes apstrāde ir viens no energoietilpīgākajiem un dārgākajiem procesiem lauksaimnieciskajā ražošanā. Tāpēc liela nozīme ir degvielas patēriņa samazināšanai, agregātu darba ražīguma kāpināšanai un noslodzes palielināšanai. Attīstoties lauksaimniecības tehnikai un tās piedāvātajām iespējām, ir iespējams uzlabot saimniecības efektivitāti. Pateicoties tehnikas attīstībai ir attīstījusies arī pati lauksaimniecība, ir iespējams apstrādāt lielākas platības ātrāk un ērtāk, tādejādi, paredzēto darbu veikt precīzāk un efektīvāk.
Z/s “Lejnieki - 3” pēdējo septiņu gadu laikā veiksmīgi piesaista ES fondu līdzekļus. Pateicoties ES atbalsta projektiem, zemnieku saimniecība ir pilnveidojusi savu tehnisko bāzi, lai varētu strādāt pilnvērtīgi. Lauksaimniecības tehnika ir kļuvusi daudz modernāka līdz ar to arī ražošanas process ir kļuvis ātrāks, efektīvāks un lētāks, jaunā tehnika tērē mazāk degvielas, neprasa ieguldījumus remontā, līdz ar to arī samazinās izmaksas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация