Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:736417
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.09.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kaligula vēlas mīlestību. Gan pats dot, gan saņemt. Viņš saprot, ka nav spējīgs ne uz vienu, ne otru. Atkal- dzejnieka, vientuļnieka dvēseles tēma. Vienīgi sasniedzot vientulību viņš iegūs pilnīgu mieru. Tādēļ arī finālā Kaligula nogalina Cezoniju, neskatoties uz to, ka pret viņu izjutis „tīras jūtas”.
Kaligulā atklājas arī pats autors- pirmkārt jau tās ir eksistenciālās pārdomas viscaur lugā par to, kas vispār ir labs un kas slikts, kāda ir mīlestības un nāves nozīme cilvēka dzīvē, kam var uzticēties, kur meklēt dzīves piepildījumu? Kaligulā var jaust autora paša rakstnieka, dzejnieka juteklisko dabu.
Luga „Kaligula” un tās varoņa strupceļš sasaucas ar Kamī absurda filozofiju, kura paredz, ka cilvēka dzīves ceļš nav atkarīgs no paša gribas, viņš atrodas tur, kur atrodas un ar to ir jāsamierinās. Ja visapkārt notiek nepieņemamas, absurdas lietas, cilvēks tāpat nav spējīgs tās mainīt. Šķiet, Kaligula to apzinās jau no paša sākuma, bet nespēdams sēdēt rokas klēpī salicis, viņš ir kā sava veida izredzētais, kuram lemts nest apskaidrību pār pasauli, bet vienīgais, ko viņš saprot- ka nav ne viņa, ne kāda cita spēkos mainīt dievu radīto pasaules kārtību. Eksistenciālistu uzskats, ka cilvēks sevi pa īstam apzinās tikai robežsituācijās- baiļu, neziņas, šaubu priekšā- lugā visiem varoņiem ar šo robežu jāsastopas.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −-4,30 €
Комплект работ Nr. 1245337
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация