Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:181337
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.02.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Aizsargādama sevi no naidīgiem spēkiem, kas to bija aplenkuši no visām pusēm, viņa izturēja izsūtījuma grūtības, iemīlējās un sapulcināja algotņu armiju pret saviem ienaidniekiem – to visu viņa paveica, pirms sasniedza 20 gadu vecumu. Šajā laikā Ēģiptē bija izplatīts dzīvnieku kults. Tos godināja ne tikai dzīvus, bet arī mirušus, sevišķi kaķus, suņus, vanagus, krokodilus u.c.
Autors sīki apraksta politisko stāvokli valstī, par nesaskaņām galmā. Iekšējie tautas nemieri novājināja Ēģipti. Tika izpostīta apūdeņošanas sistēma, iedzīvotāji devās bēgļu gaitās, radās daudz pamestu zemju. Arī neražas gadi atstāja smagas sekas. Sīki aprakstīta Aleksandrijas kara gaita. Roma visu laiku plānoja tālākus iekarojumus Austrumos. Roma no mazas Itālijas valstiņas pārvērtās par diženāko Vidusjūras valsti. 60. gadā pirms mūsu ēras Jūliju Cēzaru ievēlēja uz vienu gadu par konsulu- faktiski Romas vadītāju. Cēzara pakļautībā bija pilsētu valdes un armija. Tajā laikā Cēzars bija ļoti varens un ietekmīgs karavadonis gala rezultātā kļūstot par Romas impērijas diktatoru. Cēzars gribēja salaulāties ar Kleopatru.
Jūliju Cēzaru sazvērestības rezultātā nogalināja 44. gadā pirms mūsu ēras. Oktaviāns(Cēzara audžudēls) zvērēja atriebt Cēzara nāvi. Apvienojoties ar karavadoni Marku Antoniju viņš nogalināja Cēzara slepkavas Brutu un Kassiju. Kādu laiku pēc savas uzvaras Oktaviāns valdīja Romas impērijā kopā ar Antoniju un otru savu sabiedroto – Lepidu, tomēr drīzumā Romas impērijā izcēlās pilsoņu karš Oktaviāns uzvarēja savu kādreizējo sabiedroto Antoniju un Ēģiptes valdnieci Kleopatru un 29. gadā pirms mūsu ēras pasludināja mieru visā Romas impērijā. Antonijs un Kleopatra VII beidz dzīvi pašnāvībā.

Trīs vēsturisko faktu atbilstība.
Es izvēlējos izpētīt šādu trīs faktu atbilstību patiesībai:
Ēģipte – Ptolemaju valsts;
Ptolemaju dinastijas pēdējā valdniece Kleopatra VII;
Oktaviāns – pirmais senās Romas imperators un Aleksandrijas iekarotājs.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация