Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:575426
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.10.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Vēsturnieki ir izpētījuši pīrāga pirmsākumus, tie ir meklējami senajā Grieķijā. Senajā Grieķijā arī ir cēlušies cepumi, kurus tie pagatavoja no ūdens un miltiem. Bagātie mūki pīrāgu pagatavošanā izmantoja arī jūras veltes, mīdijas. Gaļas pīrāgi bija arī iekļauti romiešu kursos, kur tika mācīts kā pagatavot visdažādākos desertus.
Savienotajās valstīs, 1675. gadā pateicības dienā nebija nekāda izveidota saldā pīrāga, vienīgi bija ķirbju pīrāgs, cepti rieksti. Svēsetceļotāji ieviesa angļu stilu, pateicoties kolonijām, tie ieviesa gaļas pīrāgu, kas bija ļoti izplatīts armijas kolonijās. Kolonijās pīrāga garozu ne tikai ēda, bet arī izmantoja kā produktu glabāšanās vietu. Tie gatavoja tā, ka pīrāga garoza bija cieta, praktiski neēdama, tā aizsargāja pārtiku. Armijas kolonijās pateicoties mīklas cietajai garozai, tie tādā veidā uzglabāja produktus līdz ziemas mēnešiem.
Ķirbja pīrāgs pavārgrāmatā tika ierakstīts 1675. gadā. 1800. gadā tika Amerikā popularizēta pīrāgu gatavošana. Pavāru grāmatā, kas tika izdota 1796. gadā, tika uzskaitīti tikai 3 saldie pīrāgi, bet 1800. Gadā izdotajā pavāru grāmatā jau bija 8 saldo pīrāgu varianti. 1947. Gadā izdotajā mūsdienu kulinārijas enciklopēdijā jau bija 65 varianti saldajam pīrāgam. Oriģinālās pīrāga receptes ir tieši nākušas no Anglijas. Pēc iedalījuma pīrāgs var būt jebkurš sacepums, kas satur gaļu, augļus, dārzeņus, riekstus vai olīves. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1122921
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация