Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
  • Analīze Latvijas Republikas Satversmes tiesas 2017.gada 29.jūnija spriedumu lietā Nr. 2016-23-03

     

    Конспект30 Право

12,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:473218
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.10.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pamatojoties uz Satversmes tiesas likuma 30.–32. pantu, Satversmes tiesa nosprieda: atzīt Ministru kabineta 2015. gada 13. oktobra noteikumu Nr. 591 „Kārtība, kādā izglītojamie tiek uzņemti vispārējās izglītības iestādēs un speciālajās pirmsskolas izglītības grupās un atskaitīti no tām, kā arī pārcelti uz nākamo klasi” 12.1.1. un 60. punktu par neatbilstošiem Latvijas Republikas Satversmes 1. pantam un spēkā neesošiem no to pieņemšanas brīža.
Autore piekrīt Satversmes tiesas spriedumam, pamatojoties uz to, ka Ministru kabinets ir pārsniedzis sev piešķirtās pilnvaras varas dalīšanas atzarā jeb realizējis ultra vires principu. Ministru kabinets, pieņemot apstrīdētās normas, ir ierobežojis pašvaldībai piešķirto autonomo funkciju realizēšanu. Pašvaldībai ir liegta pilntiesīga autonomās funkcijas- izglītības nodrošināšana izpilde, jo tās iespējas tiek apspiestas. Tiek ierobežotas cilvēktiesības, radīta neatbilstība Satversmes 1., 112. pantam. Ministru kabineta izdotais akts, apdraud tiesiskuma un virsvaldības principu. Ņemot vērā to, ka demokrātiskā sabiedrībā, valsts vara tiek sadalīta trīs atzaros- likumdošana, izpildvara un tiesu vara, tām būtu jāveido līdzsvars, mērenība un savstarpēja kontrole. Ministru kabinets izmanto absolūto, kas nav pieļaujams demokrātiskā sabiedrībā. Izdodot šādas normas, Ministru kabinets izjauc varas līdzsvaru un rada pretrunas Satversmei. Pašvaldību tiesību realizēšana tiek ierobežota, tiek ierobežotas cilvēktiesības un rodas atkāpe no Satversmes 1.panta. Apstrīdētās normas viennozīmīgi ir atceļamas.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −11,27 €
Комплект работ Nr. 1380935
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация