Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:203666
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.07.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Vien tad, kad no šīs nežēlīgās pēršanas Andrievs bija palicis pavisam vājš, māte, nespēdama ilgāk mocīt dēlēnu un pati sevi, salūza un izplūda asarās. Šajā brīdī padevās arī Andrievs, saprazdams, ka mātes laime viņam svarīgāka par paša spītību.
Ceturtajā – noslēdzošajā – daļā atkal valda ilgas pēc mātes un Latvijas, kas jau saplūst vienā veselumā. Šajā daļā jūtamas Niedras skumjas par to, ka viņš nav ticis saprasts gan tad, kad vēlējās noskaidrot, kādēļ jāpasakās Dievam, gan tad, kad centies pasargāt Latviju. 1919. gadā Niedra aktīvi iestājies par sadarbību ar baltvāciešiem, tādejādi cerot apturēt lielinieku teroru Latvijā un atbrīvot Rīgu. Diemžēl, Niedras darbības bija pretrunā ar Latvijas pagaidu valdību, kā dēļ Niedra tika uzskatīts par valsts nodevēju. Rakstniekam nācās emigrēt uz Viļņu. Dzeļoja rindās “Vienalga! Samīts, asiņains un niecīgs, / Kā tārps es lokos sveša ceļa smiltīs / Un vaicāju: - Bet kam tas vajadzīgs?” manāma Niedras neizpratne un skumjas par to, ka, cenšoties darīt, viņaprāt, vislabāko savai tautai, viņš ir nosaukts par nodevēju un sodīts. Tomēr Niedra vēl saglabā cerību, ka kādu dienu viņš varēs atgriezties dzimtenē un ka kādu dienu Latvijai viņu vēl vajadzēs.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация