Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:692840
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.04.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Bieži vien Atēnu politiskā iekārta ceturtajā gadsimtā tiek uzskatīta par demokrātijas zenītu. Ir skaidri zināms, ka Aristotelis ir piedzīvojis pilsētvalsts sabrukumu, vienalga vai tam par iemeslu bija, kā domāja Aristotelis, iekšējais vājums vai arī Maķedoniešu milzīgais spēks. Aristoteli var dēvēt gan par konservatīvistu, gan par revolucionāru – vienīgais veids kā saglabāt klasisko grieķu dzīvesveidu bija atgriezties (revolūcijas ceļā) pie kādreizējās polisas. Tomēr viņš uzskatīja, ka atgriešanās pie vecās kārtības ir tikpat kā neiespējama – Grieķija bija tik demoralizēta, ka iepriekšējā kārtība nav sasniedzama caur dažu cilvēku morāli.
Aristotelis uzskata, ka politika ir galvenā zinātne – tā ietver sevī visu pārējo zinātņu galvenos mērķus un tā beidzas ar ‘labumu cilvēkiem’, lai tas tiktu sasniegts nepieciešama praktiskā gudrība. Aristotelis kontrastē atšķirību: praktiskā gudrība -teorētiskā zinātne un filozofiskā gudrība. Pirmajai piemērs ir matemātika un ģeometrija un tās patiesums ir pierādāms un nodemonstrējams. Turpretim filozofiskā gudrība kombinē teorētisko zinātni ar intuitīvu izpratni, tādēļ filozofija un teorētiskā zinātne nav praktiskas. Viņš norāda, ka politika ir praktiska aktivitāte un neprecīza zinātne, un tāpēc tā nevar tikt uzskatāmi mācīta. Aristotelis uzskata, ka tikai tie, kuriem jau ir praktiskā gudrība, varēs gūt zināšanas no teorētiskām lekcijām.
Savā grāmatā „Politika” Aristotelis saka, ka ‘cilvēks pēc dabas ir politisks dzīvnieks’ – tas jāsaprot, ka cilvēks ir radīts, lai dzīvotu polisā. Viņš arī uzskata, ka kaut kā daba ir tā ‘beigas’ – tad, kad lieta savā attīstībā sasniegusi beigu stadiju, kļūst redzama tās daba – vai tas ir cilvēks, ģimene vai kas cits. Lietas daba tiek identificēta arī ar tās dvēseli, mērķi un dažreiz arī ar tās funkciju. Jebkura visuma lieta ir arī dabas sastāvdaļa, ja tai ir pašai sava organizēta forma un kustība, attīstība.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1111852
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация