Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:359715
 
Оценка:
Опубликованно: 08.08.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pateicoties apgaismībai, veidojās vairākas idejas, cerībā novērst ilgstošo neapmierinātību un nesaskaņas valstī : 1) sacelšanās pret autoritātēm (pret baznīcu, karali); 2) racionālisms (paļaušanās uz cilvēka prātu); 3) tautas izglītošana; 4) kultūroptimisms (ja tauta būs izglītota, tad tautai būs straujš progress); 5) atgriešanās pie dabas (ja daba ir laba, tad cilvēks arī ir labs); 6) dabiska reliģija (Dievs atklājas cilvēkam dabā, tas nav nekas mistisks); 7)cilvēktiesības (tiesības uz privātīpašumu, vārda brīvība, tiesības nebūt arestētam, tiesības nebūt vergam).
Reliģija: Patiesības meklējumi dabā noveda pie kristīgās idejas noliegšanas un pat pie kosmopolītisma. Jebkura nacionālisma izpausme tika noraidīta, visas nācijas tika uzskatītas par vienlīdzīgām. Nantes edikta atcelšana nozīmēja arī franču nācijas intelektuālā un finanšu spēka aizplūšanu no Francijas. Reliģisko grautiņu laikā nacionalitātei vairs nebija nekāda svara. Patriotisms zaudēja savu nozīmi. Svarīgs bija cilvēks, bet ne dzimtene.
Zinātne: 18. gadsimts ir apgaismības laikmets, kurā tehnikas progress, zinātņu straujā attīstība mijiedarbojās ar Rietumeiropai raksturīgām apgaismības kultūras izpausmēm - antīko mantojumu, protestantisma un citām reformācijas izpausmēm. Apgaismība ir uzskatāma par humānistiskās domas otro renesansi, kas izriet no itāļu un ziemeļu atdzimšanas, Dekarta racionālisma, Loka politiskās filozofijas. Pateicoties Eiropas apgaismībai tika radīta vesela laikmeta kultūras sistēma.18. gadsimtā sākās dabaszinātņu renesanse.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация