Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:431319
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.12.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Desmit kara gados Francija bija ievērojami paplašinājusi savu teritoriju un ieņēma vadošo stāvokli Eiropā. Tā bija kļuvusi par pasaules varenāko valsti. Napoleons, kura vārds bija cieši saistīts ar Francijas panākumiem, izmantoja to savas varas nostiprināšanai. 1802. gada augustā viņš sevi pasludināja par konsulu uz mūžu. 1804. gada maijā, ar senāta pavēli viņš tika iecelts par Francijas imperatoru, un pēc tam svinīgi kronēts. Tūlīt pēc tam viņš Itālijas Republiku pārveidoja par karalisti, saņemot Itālijas karaļa titulu.
Napoleons to skaidro: „ Es gribēju visas pasaules valdīšanu, bet kas gan manā vietā negribētu to pašu? Pasaule sauca mani pie varas. Valdnieki un padotie paši liecās zem mana sceptera”.
Bet tā nav tikai varas alkas. Napoleons skaidro: Mana godkāre?... O jā, tā iespējams, ir lielākais, kas kaut kad ir pastāvējis. Tā slēpjas tajā, lai apliecinātu un izskaidrotu saprāta spēku- pilnīgu cilvēka spēka izpausmi un triumfu”.
Francija kļuva par impēriju, Francijā tika atjaunota muižniecība, no emigrācijas atgriezās aristokrāti, viņiem tika atdoti viņu tituli.
Napoleona kodeksi
1804. gadā tika pabeigta Pilsoņu kodeksa- likumu krājums, kas regulē pilsoniskās attiecības, sastādīšana. Kodekss tika virzīts pret savu laiku nodzīvojošo feodālismu un tā tiesiskajām normām, tas noteica jaunās sabiedrības normas. Tas bija salīdzinoši progresīvs ar feodāli absolūto valstu likumdošanām, bet bija solis atpakaļ salīdzinājumā ar revolūcijas perioda likumdošanu.
1808. gadā stājās spēkā Komerckodekss, 1811. gadā- Kriminālkodekss.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация