Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:944097
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.12.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Apstākļi, kas izslēdz kriminālatbildību, kaut arī šajos apstākļos izdarītās darbības atbilst šajā likumā paredzētā noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmēm, ir nepieciešamā aizstāvēšanās, aizturēšana, nodarot personai kaitējumu, galējā nepieciešamība, attaisnojums profesionāls risks un noziedzīgas pavēles vai noziedzīga rīkojuma izpildīšana.

1. Nepieciešamā aizstāvēšanās.
Nepieciešamā aizstāvēšanās ir darbība,kas izdarīta, aizsargājot valsts vai sabiedrības intereses,savas vai citas personas tiesības, kā arī personu pret uzbrukumu vai uzbrukuma draudiem tādā veidā, ka uzbrucējam tiek radīts kaitējums. Kriminālatbildība par šo darbībuiestājās, ja pārkāptas nepieciešamās aizstāvēšanas robežas.
Par nepieciešamas aizstāvēšanās robežu pārkāpšanu atzīstama acīmredzama aizsardzības nesamērība un uzbrukuma raksturu un bīstamu, kā rezultātā uzbrucējam tiek radīts kaitējums, kas nav bijis nepieciešams, lai novērstu vai atvairītu uzbrukumu.
Kaitējuma radīšana uzbrucējam aiz neuzmanības, atvairot uzbrukumu, nav krimināli sodama.
Personai ir tiesības uz nepieciešamo aizstāvēšanos neatkarīgi no iespējam izvairīties no uzbrukuma vai griezties pēc palīdzības pie citām personām.

2. Šķietama aizstāvēšanās.
Šķietama aizstāvēšanās ir tad,kad nenotiek KL 29.p. minētais reālais uzbrukums, bet persona kļūdas tāpēc ka domā, ka šāds uzbrukums notiek.
Gadijumos, kad notikuma apstākļi devuši pamatu peņemt, ka notiek reāls uzbrukums, bet persona, kura pielietojusi aizsardzības līdzekļus, nav apzinājusies, ka šāds pieņēmums ir kļūdains, turklāt tā nevarēja un tai arī nevajadzēja to apzināties, šis personas darbības vērtējamas kā nepieciešamā aizstāvēšanās.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1163232
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация