Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:585387
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.11.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Aptaujas metode ir viens no veidiem, kā var vākt informāciju un dažādus interesējušus datus, kas būtu noderīgi pētījumā. Jautāt cilvēkiem jautājumus aptaujas metodes ietvaros ir tikai vēl viens veids, kā iegūt datus analīzei vai interpretācijai. Aptaujas metode pārstāv kopīgu un konkrētu operacionalizācijas procesa ilustrāciju.1
Savukārt aptaujas metodē var sastapt arī trūkumus, kad izsniedzot anketas, saņemot atpakaļ tās var būt nederīgas, ja respondents, piemēram, nav atbildējis uz pilnīgi visiem jautājumiem, tāpēc ir svarīgi piedomāt pie anketas jautājumiem un kurai grupai šie jautājumi tiks piedāvāti.
Ir dažādi pielietojuma veidi, kā var izmantot aptaujas metodi, kā, piemēram, rakstiskā aptauja, kad tiek sastādītas anketas un piedāvātas respondentiem, savukārt ir arī mutiskas aptaujas, kad norisinās intervija starp pētījuma veicēju un respondentu.
Būtībā aptaujas metode asociējas ar apskates izpēti, bet tās tiek plaši izmantotas arī eksperimentos, nozares pētījumos, kā arī citos datu vākšanas veidos.2 Tādējādi ir vairākas iespējas, kur var izmantot aptaujas metodi, neapgrūtinot datu vākšanas iespēju.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация