Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:969197
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.01.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Starptautiskā tirdzniecība ir tirdzniecība, kas nenotiek tikai vienas valsts robežās. Tirgotas tiek ne vien preces, bet arī pakalpojumi, piemēram, informācija, apdrošināšana, tūrisms. 1997. gadā Latvija veica tirdzniecības darījumus ar 144 valstīm. Liekas, ka cilvēki pat nespēj iedomāties, cik ļoti viņus katru individuāli ietekmē starptautiskā tirdzniecība. To var konstatēt kaut mazliet paskatoties sev apkārt un padomājot, cik daudz no tām mantām, kas stāv šobrīd blakus datoram, arī pats dators un vēl tas, kas stāv ledusskapī ir ražots Latvijā. Automašīnas, piemēram, Latvijā vispār neražo, ar tām braukt mēs varam vienīgi pateicoties importam. Imports – noteiktas valsts izdevumi par ārzemēs ražotām precēm. Importa apjomu ietekmē:
Reālais IKP, jo tas būs lielāks, jo augstāki būs iedzīvotāju ienākumi un, spējot iegādāties vairāk, viņi veicinās importa pieaugumu.
Importa preču cenas attiecība pret vietējo preču cenām. Ja importa preču cenas būs zemākas, tās ienāks tirgū un vietējos ražojumus izkonkurēs. Piemēram, Latvijā lielu ažiotāžu bija sacēlis lielais cūkgaļas imports galvenokārt no Polijas, jo tas izkonkurēja mūsu vietējos lauksaimniekus. Tādos gadījumos valsts mēdz noteikt kvotas noteiktiem ražojumiem, tādā veidā atbalstot vietējos.
Valūtas kurss. Ja nacionālās valūtas kurss ir augstāks attiecībā pret citu valstu valūtām, tad tas sekmē importu šajā valstī, bet kavē eksportu no tās. Tāds, piemēram, ir lata kurss pret ASV dolāru un tas nestimulē Latvijas preču un pakalpojumu eksportu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация