Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:664774
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.06.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Iniciatoru grupa vēlas izmantot Latvijas Republikas Satversmē (turpmāk tekstā - Satversme) paredzētās tautas tiesības iesniegt likumprojektu. Pamatojoties uz to, iniciatoru grupa vēlas iesniegt likumprojektu „Par darba algu.” Likumprojekta „Par darba algu” pieņemšana tautas nobalsošanā (turpmāk tekstā - TN tiek klasificēta kā fakultatīvais referendums, tas ir, TN tiek rīkota uz tautas izteiktas vēlēšanās pamata. Likumam ir paredzēts tikai viens pants: „No valsts budžeta finansēto iestāžu darbiniekiem darba alga nevar tikt samazināta.” Iniciatoru grupa iebilst, ka šāds likums nav pieņemams TN, jo neatbilst Satversmes 73. pantam. Iniciatoru grupa argumentē likumprojekta konstitucionalitāti ar 2008. gada 23. augustā notikušo TN par likumprojektu „Grozījums likumā „Par valsts pensijām””. Grozījumā tika noteikts, ka līdz 2009.gada 31. decembrim vecuma pensijas minimālais apmērs nevar būt mazāks par valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu, kuram attiecībā no apdrošināšanas stāža piemēroti attiecīgi koeficienti.
Saskaņā ar Satversmes 73. pantu „Tautas nobalsošanai nevar nodot budžetu un likumus par aizņēmumiem, nodokļiem, muitām, dzelzceļu tarifiem, kara klausību, kara pasludināšanu un uzsākšanu, miera noslēgšanu, izņēmuma stāvokļa izsludināšanu un tā izbeigšanu, mobilizāciju un demobilizāciju, kā arī līgumus ar ārvalstīm”. Pamatojoties uz šo pantu, ir jāizskata jautājums par to, vai šāds likumprojekts „Par darba algu”, kas skar no valsts budžeta finansēto iestāžu darbinieku darba algas, var tikt iesniegts Centrālajā vēlēšanu komisijā (turpmāk tekstā - CVK). …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация