Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:936225
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.10.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šeit mēs aplūkosim dzejas mākslu vispār, kā arī tās dažādos veidus, tāpat to, kada nozīme ir katram no tiem. Kā tas ir dabiski, sāksim ar pašiem pamatiem.
Episkā dzeja, traģēdija, tāpat arī komēdija un ditirambu dzeja ( svīnīga lirika Dionīsa slavināšanai), lielāka aulētikas un kitaristikas daļa (flautas un kitaras spēle) – visas tās kopā ir adarinātājas mākslas.
Sie atdarinājumi atšķiras cits no cita trejādā ziņā: Ar adžādiem adarināšanas līdzekļiem, ar adarināmo vielu un ar adarināšanas veidu.
Mākslas nozares, kas izlieto ritma, meldijas, pantmēra izteiksmes līdzekļus, tāda ir ditirambu un nomu dzeja, no vienas puses, no otras, targēdija ar komēdiju. Abas pirmās minētās, šos līdzekļus izlieto kopā, bet pēdējas, tikai atsevišķās daļās.

2.nodaļa

Par adarinātājiem par objektu ir cilvēki darbībā, kas katrā ziņā ir krietni, -te japiemetina, ka raksturi gandrīz arvien atbilst vienai no šim pazīmēm, jo tikums vai netikums ir tas, kas noteic cilvēka raksturu – tad adarina vai nu labākus, nekā esam mēs, vai sliktākus, vai tieši tādus, kadi mēs esam.
Tieši tāda pati atšķirība novērojama starp tarģēdiju un komēdiju. Pēdējā cenšas parādīt sliktākus raksturus, bet pirmā – cildenākus, par tagad sastopamiem ļaudīm.

3. nodaļa

Ir iespējams ar vieniem un tie pašiem līdzekļiem atdarināt vienus un tos pašus objektus. Mēs varam vai nu stāstīt, t. i., liekot stāstīt kādai citai personai, kā to dara Homērs, vai savā personā, neaizstājot sevi ar citu, vai arī tās adarināmās personas parādīt darbībā.
Atšķirības atdarinājumos izpaužas: atdarinājuma līdzekļos, atdarināmajā vielā un atdarināšanas veidā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1122333
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация