Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:591077
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.06.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Perifēriskās nervu sistēmas un balsta un kustību aparāta arodslimību gadījumos līdztekus tradicionālajām ārstēšanas metodēm mūsu dienās izmanto arī dažādas nemedikamentozās ārstēšanas metodes - manuālo terapiju, akupunktūru, magnetterapiju, vakuummasāžu, pašmasāžu uz trenažieriem un citas. Daudzu arodslimību ārstēšanā sekmīgi izmanto elektroterapiju un hidroterapiju, kā arī balneoloģiskos faktorus. Liela nozīme ir pasākumiem, kas uzlabo organisma vispārējo stāvokli un tā pretestības spējas (pilnvērtīgs uzturs, vitamīnu terapija, ārstēšanās sanatorijā, klimatterapija).
Savlaicīgi atklāta akūta arodslimība un adekvāta kaitīgo darba faktoru novēršana vai modificēšana var pasargāt pacientu no nopietniem veselības traucējumiem (piemēram, sāpes mugurkaula kakla daļā vai karpālā kanāla sindroms, pastāvīgi strādājot pie datora, sākumstadijā ir viegli novēršami ar ergonomiskiem darba vietas risinājumiem un pareizi reglamentētiem pārtraukumiem (mikropauzēm) darbā kombinācijā ar atbilstošu dzīvesveidu un ārstniecisko vingrošanu, taču, ilgstoši ignorējot pareizu darba procesu un pozu pie datora, cilvēkam var rasties daudz nopietnāki veselības traucējumi).
Studējot materiālus par arodslimībām, esmu atklājusi to, cik svarīgi darbiniekam ir vērsties pie ārsta savlaicīgi un cīnīties par veselībai un dzīvībai drošiem darba apstākļiem savā darba vietā, jo to nedarot, sekas veselībai var būt pat neatgriezeniskas. Katram darbiniekam būtu jāiepazīstas ar Darba aizsardzības likuma 13. pantu, kur tiek runāts par arodslimībām un darbinieku tiesībām uz valsts atmaksātu ārstēšānos gadījumos, kad tiek konstatēta arodslimība, tādā veidā pasargājot savu veselību.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация